Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Penne s fazolkami

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Těstoviny s krémovou omáčkou ze zelených fazolek a cukety. Chutově mi tato omáčka připomíná fazolkový prívarok od slovenské babičky.

Ingredience
  • těstoviny mezze penne
  • žluté fazolky
  • cuketa
  • cibule
  • kopr
  • pažitka
  • bílý pepř
  • sůl
  • 40 g kešu
  • voda
  • olivový olej
  • trochu jablečného octa

Babičky a vegan strava, to byla vždycky potíž. Moje vlastní zkušenost mě ale naučila, že to opravdu jde. Někdy je to ...

Jak připravit těstoviny s omáčkou z fazolek a cukety

  1. Namočte kešu do vody.
  2. Uvařte fazolky nakrájené na menší kusy.
  3. Nasekejte cibulku a restujte na pánvi v oleji do sklovata.
  4. K cibuli přidejte cuketu nakrájenou na proužky velikosti nakrájených fazolek a osmahněte.
  5. Rozmixujte kešu v cca 150g čisté vody.
  6. Do pánve přidejte rozmixované kešu, osolte, opepřete, přidejte kopr, promíchejte a chvilku povařte.
  7. Polovinu připravené směsi rozmixujte a nalijte zpět do pánve. Promíchejte, zakápněte trochou jablečného octa a dovařte.
  8. Uvařte těstoviny, přidejte je do pánve, promíchejte a na vysokém plameni nechte zhoustnout. Na talíři posypejte pažitkou.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Volte si sami hustotu, jaká vám vyhovuje Můžete více nebo méně naředit.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou těstovinu. Samostatná výchozí omáčka je bezlepková.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Místo žlutých fazolek dejte klidně zelené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné děkuji za recept

Vzhledem k tomu, že znám svého syna, tak jsem nemísila dohromady, ale udělala mu hromádky… vím, že mám velké rezervy ohledně kompletního talíře, ale pokroky dělám tak rychle, jak je zvládám. Jo a cuketu jsem strouhala na hrubém struhadle a nemixovala část omáčky. Je to výborné i tak😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Casarecce s batátovou omáčkou

Jednoduchý a chutný recept, který kombinuje krémovou omáčku z batátů s fazolemi a těstovinami. Ideální volba pro rychlý oběd, který vás zasytí a zároveň po...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.