- 1 červená cibule
- 3-4 mrkve
- olej
- 1 šálek rýžových vloček
- černá hořčičná semínka
- kmín
- asafoetida
- kurkuma
- kari listy
- kešu ořechy
- čerstvá petrželka
- čerstvá pažitka
- citrónová šťáva
- kajenský pepř
- tempeh
- sůl
Jak připravit pikantní mrkev po indicku
- Do pánve dejte olej, rozpalte ho a přidejte hořčičná semínka, sušené kari listy, asafoetidu a kmín. Jemně orestujte. Přidejte cibuli a na malé kousky nakrájenou mrkev, osolte, promíchejte a ještě pár minut restujte.
- Dochuťte kajenským pepřem, podlijte vodou a duste.
- V misce namočte rýžové vločky na 10 minut. Opláchněte je a přidejte k mrkvi. Přisypejte kurkumu, promíchejte, podlijte vodou a dále duste, dokud se mrkev neuvaří a voda se zcela nevsákne. Konečný výsledek musí být takový, jaký je vidět na talíři na fotce.
- Na pánev nalijte olej a orestujte na kostičky nakrájený tempeh. Poté přidejte k mrkvi.
- Posypejte petrželkou, pažitkou, opečenými kešu a zakápněte citrónovou šťávou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Mrkev je sladká, proto nevynechte kajenský pepř a citrónovou šťávu.
Obměna
- Místo kešu můžete použít arašídy.
Děti
- Pikantní a kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mňam, mňam výborná mrkvička 😁 Rýžové vločky jsem neměla, tak jsem dala ovesné a místo tempehu jsem dala uzené tofu. K tomu bulgur. Děkujeme 🙂 PS: Zblajzla bych to i bez toho koření 😊 Děkujeme 🙂