- 200 g jáhel
- 500 ml vody
- dýně hokkaido
- hrášek
- česnek
- slunečnicové semínko
- dýňové semínko
- mák
- olej
- sušený medvědí česnek
- sůl
- chilli paprička
Jak připravit kaši z jahel s dýní a hráškem
- Propláchneme jáhly a dáme do hrnce s vodou. Uvedeme k varu, přikryjeme poklicí a necháme vařit tak 25-30 minut.
- Zatímco se jáhly vaří, nakrájejte dýni na kostky, nasekejte malý kousek čerstvé chilli papričky a vložte vše do pánve s olejem, přidejte česnek a začněte restovat. Trochu orestujte, potom podlijte vodou, přidejte hrášek, medvědí česnek, osolte a promíchejte. Duste do změknutí dýně. Dejte pozor, abyste nevyvařili všechnu tu výbornou omáčku, musí to zůstat dost vlhké. Pokud je třeba, přidejte trochu vody.
- Na suché pánvi opražte slunečnicová a dýňová semínka.
- Když je kaše i dýně hotová, naservírujte do misky a posypte semínky a mákem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Perfektní i do skleničky na cestu.
- Pokud máte rýžovar, můžete připravit kaši v něm, udrží se pak pěkně v teple.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv sezonní zeleninu.
- Můžete použít jakoukoliv dýni či olejnatá semínka podle chuti.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Luxusní snídaně od Vierky ❤️
A už zase snídám s Vierkou 🙂