Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Pikantní křenová kulička

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna zima
děti od 2 let

Malá ale pěkně ostrá. Taková je kulička ze strouhaného křene. Tenhle doplněk vyrobíte raz dva a strávníky u stolu s ní jistě překvapíte. Velký úspěch mívá u mužů, ale naše čtyřletá slečna jí také ráda.

Ingredience
  • umeboshi švestička
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého křenu

Dříve jsem váhu nemusela řešit, pak přišel přechod, změna zaměstnání, stres a váha rostla. Zkoušela jsem různé diety,...

Postup
  1. Švestičku odpeckujeme a smícháme ji v třecí miste nebo přímo rukama s na jemno nastrouhaným křenem.
  2. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Jedná se o velmi pikantní doplněk, takže každému dáme na talíř jen malý kousek odpovídající zhruba půl lžičce.
  • Pokud je na vás až moc silná, klidně ingredience krátce povařte v trošičce vody a pak teprve podávejte.
  • Můžeme si vyrobit větší množství na pár dní dopředu a skladovat v uzavřené krabičce v lednici.

Děti

  • I děti potřebují doplňovat pikantní a pálivé chuti, ale jen v malinkém množství. Tento doplněk bych nedávala dětem mladším 2 let. Stejně by jej asi nechtěly jíst.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Tonantzin
5. 10. 2017

Konečně nějaký naozaj hardcore kondiment. Vřelé díky. :-)

My jsme si vyhlídli křen u lesa na jednom z našich výletů a zrovna předevčírem jsme si pro něj zašli s polní lopatkou. Je v něm síla přírody a taky má dobré grády. Hledáme teď, jak ho využít, dokud je čerstvý a tak se tu ten recept objevil jak na zavolanou. Už jsem to smíchala, večer podám a jsem zvědavá na reakci.

Ukázat další komentáře