- 300 g uvařené červené čočky
- 3 střední červené cibule
- 4 ks tortilly (na obrázku špaldovo-ovesné)
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 3 lžíce oleje
- 1 trocha majoránky
- umeocet
Jak na tortillu s náplní
- Cibuli nakrájíme na větší kousky a chvilku restujeme na oleji spolu ze solí. Po pár minutách snížíme plamen na minimum, přidáme 2 lžíce vody, zavřeme pokličkou a pomalu dusíme asi 20 minut, až cibule zesládne.
- Pak přidáme uvařenou červenou čočku s trochou vody, protlačíme česnek a společně 5 minut povaříme.
- Na závěr přidáme majoránku, povaříme jen krátce, aby neztratila vůni.
- Celou směs rozmixujeme ponorným mixérem do krémovité podoby a dochutíme trochou umeocta.
- Směs namažeme na tortillu, přidáme na jemno nakrájený ledový salát a tortillu zabalíme a rozřízneme na půl.
S čím tortillu podávat
- Podáváme s kvašenou zeleninou či s nějakým osvěžujícím salátem.
Praktické
- Cibuli nakrájejte na větší kusy, stejně se bude mixovat. Uvařte si červené čočky víc dopředu a udělejte si z ní víc druhů jídel.
Jak zabalit tortillu
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Děti a torilly
- Tortilla je vhodná pro děti od 2 let, kdy šetříme s dochucovadly a vynecháme česnek.
Tortilla nebo tortila
- Tortilla je druh placky, původem ze španělské a arabské kuchyně jako placka z cizrny, pšeničné nebo kukuřičné mouky. V mexické kuchyni je z kukuřičné mouky.
- Správně se píše se dvěma “l”, v českém přepisu se občas používá jen tortila místo tortilla.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Já si nemůžu pomoct, nejlepší tortilly (a u mne placky vůbec) jsou čistě kukuřičné. Využil jsem tento recept od Petry Schlesingerové aka Éthique.
http://www.pazitka.cz/predkrm/kukuricne-tortilly/
První, zhruba 15 cm tortillu, jsem celkem bez problémů zvládl, mňam. Těsto jsem nechal odpočinout asi 45 minut, opékal jsem na palačinkovači.
Hm, ta náplň je v podstatě taková hustší omáčka z červené čočky, chápu to dobře? :)