- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- 50 g kousek celeru
- 2 PL lžíce oleje
- špetka soli
- 8 větších žampionů
- půl hrnku vařené pohanky nebo jiné obiloviny (rýže, kroupy…)
- lžička pesta z medvědího česneku nebo jeden stroužek česneku
- lžička Tanini
- půl lžičky drceného kmínu
- umeocet
- půlka uzeného tofu
Postup
- Omyjeme žampiony a opatrně vyjmeme nožičku, aby zůstal jen klobouček. Neloupeme.
- Nožičky ze žampionů nakrájíme na menší proužky, cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme nahrubo.
- Na pánvi na oleji restujeme asi 7 minut cibuli, mrkev, celer a nožičky ze žampionů s trochou soli a drceného kmínu.
- Přidáme uvařenou pohanku nebo jinou obilovinu, tahini a česnek a ještě společně chvíli restujeme.
- Mezitím si nastrouháme uzené tofu na jemno a 2 lžíce strouhaného tofu dáme stranou.
- Zbytek tofu přimícháme do směsi.
- Směsí naplníme žampiony a dáme na pekáček vytřený olejem.
- Pečeme asi 30 minut při 180°C do změknutí žampionu.
- Na závěr dáme na jednotlivé žampiony zbytek nastrouhaného tofu a ještě chvilku necháme v troubě dojít.
Nemáte-li po ruce uvařenou pohanku nebo jiný zbytek uvařeného obilí, zalijte horkou vodou kuskus nebo rychle uvařte bulgur.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Plněné žampiony bych doporučila dát dítěti až od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
výborné. Musím jen chválit. Tentokrát jsem neslyšela větu: Jo dobé, ale stačí když to uděláš tak dvakrát do roka. Všem chutnalo a příště můžu udělat zase, což je velký úspěch.
Jen mám ještě dotaz, máte někde recept i na plněné papriky? díky.
Snědeno. Nepamatuju si, kdy jsem naposledy jedla něco tak dobrýho.