- mandlové mléko
- kešu
- citronová štáva
- citronová kůra
- středně velký žlutý patizon
- černá čočka beluga
- červená paprika
- pórek
- žlutá a zelená cuketa
- olivový olej
- česnek
- konopné semínko
- sůl
- rýže Basmati
- petrželka
- tamari
Jak připravit plněný patizon s citronovou polevou
- Na polevu rozmixujte hrst kešu s mandlovým mlékem, solí, citronovou šťávou a kůrou. Nechte projít varem, ale poleva by neměla být velmi hustá, pokud vám hodně zhoustla, nařeďte mandlovým mlékem.Dejte stranou.
- Uvařte čočku, lehce osolte a dejte stranou.
- Patizon rozkrojte na polovinu, vydlabejte lžící semínka a dejte péct do trouby na 200 stupňů do zlatova.
- Na pánev dejte olej, prolisovaný česnek a zeleninu nakrájenou na menší kostičky. Orestujte.Osolte a promíchejte.
- Smíchejte čočku s orestovanou zeleninou.
- Dejte vařit rýži jak jste zvyklí
- Po upečení patizonu, dejte do každé půlky lžíci tamari. Naplňte orestovanou zeleninou. Naservírujte rýži, na ní položte naplněný patizon, polijte citronovou polevou a posypte petrželkou a konopným semínkem.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Patizon můžete naplnit zeleninou i rýží a ještě ho třeba několik minut zapékat v troubě.
- Zeleninu navíc si dejte jednoduše s rýží.
Obměna
- Plnit můžete jakoukoliv sezonní zeleninou.
- Patizon můžete použít i bílý.
- Místo patizonu můžete použít i kulaté cukety.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme koření a sůl.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné, díky..