- 120 g celozrnné špaldy
- 100 g žluté čočky
- malé hnědé žampiony (cca hrst, dle vaší chuti)
- 1 fialový batát
- červené radicchio
- čerstvá petrželka
- čerstvá saturejka
- čerstvý rozmarýn
- česnek
- tamari
- čerstvé oregano
- veganský parmezán
- olivový olej
- sůl
Jak připravit super jídlo se žampiony, špaldou a žlutou čočkou
- Večer si namočte špaldu. Následující den ji vařte 40 minut, po uvaření sceďte a odložte stranou.
- Uvařte čočku a dejte stranou.
- Oloupejte sladké brambory, nakrájejte na kostičky, pokapejte olivovým olejem, ochuťte česnekem, solí, saturejkou, oreganem a rozmarýnem. Pečte v troubě rozehřáté na 220 °C do změknutí.
- Zatímco se batát peče, nakrájejte houby na čtvrtiny. Na pánev nalijte olej, rozpalte, přidejte houby, česnek a začněte restovat. Když jsou houby hotové, přidejte trochu tamari.
- Nakonec v jiné velké pánvi smíchejte všechno, co jste si připravili – čočku, špaldu, houby a sladký batát. Osolte, promíchejte a několik minut ještě nechte dojít. Na talíři posypejte petrželkou, červeným radicchiem a veganským parmezánem.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Vhodné i jako oběd do krabičky.
Obměna
- Můžete zvolit jinou luštěninu i obilovinu.
- Fialový batát lze nahradit i klasickým.
- Můžete ochutit i jinými bylinkami.
- Bylinky je možné použít i sušené, pokud nemáte po ruce čerstvé.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář