- 130 g pohanky v suchém stavu
- 50 g loupaných fazolí mungo
- 40 g kešu
- 30 g strouhaného kokosu
- sušené kari listy
- koření sladké kari
- cibule
- dýně
- jalapeňo paprička
- olej
- 3 lžíce rostlinného jogurtu
- sůl
Jak připravit podzimní nádivku s dýní
- Uvařte pohanku a dejte stranou.
- Uvařte mungo a dejte stranou.
- Na pánev dejte olej, cibuli, dýni nakrájenou na kostičky, kari listy a osmahněte. Zalijte troškou vody a duste několik minut do změknutí dýně. Nerozvařte jí!
- Rozmixujte společně kešu a kokos.
- Nyní dejte do mísy pohanku, mungo, osmahnutou zeleninu, nasekané jalapeňo, sůl a jogurt. Dobře vše promíchejte.
- Vymažte olejem pekáček a nádivku rozprostřete do pekáčku. Lžící urovnejte povrch, potřete povrch olejem a zapékejte v troubě dozlatova.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Nádivka pěkně drží pohromadě a po vychladnutí jde dobře krájet.
- Podávejte podle libosti se saláty, dipy, kvašenou zeleninou.
- Mungo používám loupané, je hned vařené.
Obměna
- Jalapeňo můžete vynechat.
- Místo kari listů můžete použít majoránku.
Děti
- S menším množstvím soli a koření a bez papričky vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Super nadivka 😘
Vierko výborné jídlo, manžel nadšenej 🙂