Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Podzimní rýžová kaše

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Podzimní rýžová kaše, která vás zasytí a zahřeje. Pokud máte rádi dýni a houby, určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte a posuďte sami.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • červené radicchio (červená čekanka)
  • 60 g dýně
  • 40 g hlívy
  • 1 malá cibule
  • trochu vařené lupiny
  • 40 g loupaných adzuki fazolí
  • gomasio
  • olej
  • sójová omáčka, např. tamari
  • sladká paprika
  • baby špenát
  • sůl

Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

Jak připravit rýžovou kaši s hlívou a dýní

  1. Vařte rýži v rýžovaru 1,5 hodiny nebo tak, jak jste zvyklí, aby měla kašovitou konzistenci.
  2. Nalijte olej do pánve, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli, osolte, pak přidejte nakrájenou hlívu a nakrájenou dýni. Posypejte sladkou paprikou a orestujte, v případě potřeby přidejte trochu vody.
  3. Adzuki uvařte a po uvaření sceďte a dejte do pánve se zeleninou, přidejte také lupinu a několik minut společně vařte. Na konci varu přidejte také špenát a listy radicchia nasekané na proužky a už nevařte, jen nechte lehce ovadnout.
  4. Naservírujte kaši, přidejte zeleninu, posypte gomasiem a pokapejte sójovou omáčkou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Podávejte teplé.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo sójové omáčky.

Obměna

  • Můžete použít i adzuki neloupané
  • Můžete použít i jinou rýži, která je vhodná na kaše.
  • Lupinu je možné vynechat nebo nahradit jinou luštěninou, např. žlutou čočkou nebo žlutým hrachem.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

59 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

🥰Milá děvčata,děkuji vám za posílání informací i pro lidičky co nekonzumují maso , vím že se dá zdravě a i hodně chutně baštit, díky vám,pa Táňa

Kde se dá v ČR sehnat lupina, nevíte prosím někdo?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...