Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Podzimní salát s tvarohem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Kombinace radicchia, ořechů a ricotty není v Itálii žádná novinka, doufám, že i vás potěší tato klasická podzimní inspirace.

Ingredience
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • červená cibule
  • vařené fazole borlotti
  • domácí tvaroh Ricotta
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • vlašské ořechy
  • pepř
  • sůl

Katka má jedno dítě živené od malička jinak, druhé přeučené. Má zkušenosti se školkou i se školou. Sama brala léky na...

Jak připravit podzimní salát s tvarohem bez laktózy

  1. Tvaroh připravte den předem dle tohoto receptu.
  2. Nakrájejte radicchio a cibuli a dejte do větší mísy.
  3. Přidejte uvařené fazole, ořechy, sůl a pepř. Pokapejte olivovým olejem a jablečným octem. Promíchejte.
  4. Nakonec přidejte kousky tvarohu.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Jakmile salát osolíte a přidáte olej a ocet, ihned podávejte.
  • Nelze skladovat v lednici.

Obměna

  • Můžete použít jiné fazole, např. pinto.
  • Můžete přidat jakékoliv ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
  • Pozor na velké kusy ořechů.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

38 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Bohumila
27. 9. 2024

Děkuji

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...

Dýňový burger

Podzim je čas dýní a tento recept je skvělým způsobem, jak ji v kuchyni využít. Připravte si chutné a zdravé burgery, které vás zahřejí a zasytí!

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...