- 1 hrnek vařených fazolí cannellini
- 1 hrnek uvařené celozrnné špaldy
- 2 fenykly
- olivy
- jedlé kaštany
- česnek
- olej
- červené radicchio
- čerstvá petrželka
- sůl
- jablečný ocet
- pomerančová šťáva (volitelné)
Jak připravit fenykl s kaštany a olivami
- Na pánev dáme olej, rozehřejeme, přidáme nakrájený fenykl, osolíme, pokapeme jablečným octem, přidáme vyloupané jedlé kaštany, přikryjeme a dusíme. Ke konci vaření přidáme olivy. Poté zvýšíme plamen, aby fenykl na povrchu lehce zkaramelizoval.
- Na další pánev nalijeme olej, rozpálíme, přidáme prolisovaný česnek, špaldu a uvařené fazole cannellini. Osolíme, promícháme a osmahneme.
- Na talíř dáme fazole a špaldu, navrch přidáme fenykl a vše posypeme červenou čekankou a petrželkou. Můžeme pokapat pomerančovou šťávou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Vyloupejte kaštany, jak vám to nejlépe vyhovuje. Já je naříznu, dám do pánve na kaštany a na plameni rychle a krátce opeču. Slupka jde pěkně dolů a kaštany jsou prakticky ještě syrové. Uvaří se pak s fenyklem.
- Radicchio kvůli barvě dáváme až nakonec, ovšem můžete ho zamíchat i povařit s fazolemi a špaldou. Barva se ztratí a bude hnědá.
- Pro bezlepkovou dietu použijte namísto špaldy bezlepkovou obilovinu (rýži, čirok, jáhly apod.).
Obměna
- Místo pomerančové šťávy můžete použít citrónovou.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
miluju fenykl.. :-) mám ráda i semínka do kaše nebo zeleniny… V čaji nemůžu pozřít :-)