- 50 g pohanky kroupa
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- velká hrst kysaného zelí
- 1 lžíce balzamika
- 1 lžíce tahini pasty
- sůl
Jak připravit pohanku s kysaným zelím
- Uvaříme dle návodu pohanku ve vodě.
- Na oleji osmahneme cibulku a posolíme.
- Jakmile je krásně zlatavá, tak část odebereme bokem do misky.
- Na zbylé cibulce osmahneme pokrájené kysané zelí.
- Přidáme uvařenou pohanku a vše pár minut osmahneme.
- Zalijeme balzamikem a promícháme.
- Vmícháme osmaženou zbylou cibulku a lžíci tahini pasty.
- Vše dobře promícháme.
- Podáváme třeba s osmaženým tofu nebo uzeným tempehem. Jídlo je výborné i s falešným špekem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud by se vám jídlo připalovalo nebo vám připadalo díky tahini příliš husté, přilijte maličko vývaru nebo vody.
- Kysané zelí je dobré propláchnout (pokud je příliš kyselé) a překrájet.
- Pokud by naopak zelí bylo málo kyselé, lze jídlo dokyselit umeoctem.
Obměna
- Místo pohanky můžete použít i quinou.
- Pokud máte rádi sýrovou chuť, přidejte si do jídla i lžíci lahůdkového droždí.
- Tahini v receptu není nutné, ale dodá zajímavou a krémovou chuť. Jídlo je ale dobré i bez něj.
Děti
- Jídlo je vhodné pro děti od 1 roku. Ubereme ale na soli a nedáváme tahini.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Velmi oblíbené jídlo, zvláště jako večeře 🙂
Moc dobré a rychle připravené jídlo. Tolik mi chutnalo, ze jsem si ho vařila dva dny za sebou😀. Dala jsem pohanku spolu s quinoou, přidala i žampiony a tempeh.