- kus dýně hokkaido
- 1/2 cibule
- 1/2 natural tofu
- 1 lžíce oleje
- 60 g pohanky kroupa
- koření: koriandr mletý, pískavice, kurkuma, tymián (od každého trošku)
- sojová omáčka
- sůl
Jak připravit pohankové rizoto
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s větší špetkou soli.
- Přidáme na kostky nakrájené tofu a orestujeme.
- Vsypeme kostky dýně, zasypeme kořením, zastříkáme sojovou omáčkou a promícháme.
- Zalijeme vodou a dusíme do změknutí dýně.
- Vmícháme uvařenou pohanku, promícháme, případně ještě dochutíme.
- Podáváme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Toto jídlo splňuje podmínky kompletního talíře, stačí přidat už jen například rukolu a trošku pickles.
Obměna
- Koření můžeme různě měnit. Můžeme třeba nasypat kari, nebo vyměnit tymián za libeček, provensálské aj. Pískavici můžeme vynechat.
- Místo tofu můžeme dát tempeh, seitan nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu (doporučujeme třeba cizrnu).
- Dýně se dá nahradit batátem nebo mrkví.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let. Pro mladší ubereme na dochucovadlech.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý večer, bylo to moc dobrý, děkuji. Tofu bylo rajčatové ale jinak dle receptu. František
Dokonala a hlavne rýchla večera ak je pohánka hotová, pohladenie v bruchu Ďakujem❤️