Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Polévka s divokou zeleninou a rýžovými těstovinami

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Jakmile venku potkáte česnkáček, bršlici nebo kopřivu, vezměte je domů a někam je přidejte. Třeba do téhle polévky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 hrst česnáčku, kopřiv a bršlice
  • 1 lžíce červené řasy dulce
  • 2 lžíce drobných rýžových těstovin
  • 1 stonek libečku
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • špetka soli
  • koření: 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 bobkový list
  • sojová omáčka podle chuti
  • umeocet podle chuti
  • olej

Během jarní očisty opět vyplavlo na povrch, kolik z vás miluje čokoládu, a jak je pro některé

Postup
  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a omyjeme zeleninu.
  2. Cibuli pokrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubo, kedluben na větší kostky.
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
  4. Přidáme zbylou zeleninu a koření a opět krátce společně orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.
  6. V průběhu vaření přidáme rýžové těstoviny, aby se uvařily v polévce.
  7. Odstavíme, přidáme nasekanou divokou zeleninu, řasu a libeček.
  8. Pokud je potřeba, přidáme podle chuti umeocet nebo trošku sojové omáčky.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Obměna

  • Místo sojové omáčky můžeme dát miso pastu.
  • Divoké bylinky můžeme vynechat, nahradit jinými bylinkami či zeleninou.
  • Těstoviny můžeme vynechat nebo nahradit uvařeným obilím.

Děti

  • Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl, sojovou smetanu a umeocet do 2 let všechny tyto ingredience mírně. Od 2 let mohou jíst děti stejnou polévku s námi.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
17. 9. 2024

Mnaaaaaaaaam ♥️

Mila Beata
17. 9. 2024

Zase Plha se hlásí : v ingrediencich chybí olej s v postupu není kdy a jak přidat ryzove těstoviny 😂♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Kapustová zelňačka s tuřínem a batátem

Zelňačky se nám nikdy nepřejí. Děláme je na různé způsoby. Tohle je příjemná verze do chladných dnů, protože jsme do ní přidali česnek.
27
32

Nejlepší rajčatová polévka bez rajčat

Tomatová polévka patří k našim nejoblíbenějším. Děláme ji však bez rajčat, bez cukru a nezahušťujeme ji moukou. Přesto je k nerozeznání od pravé rajské a n...

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...

Cuketovo-kapustová polévka s rýžovými prstýnky

Přirozeně bezlepková polévka s těstovinami a voňavým kmínem je výborná. V sezóně cuket a kapusty je tohle zpracování skvělý způsob jak tyhle dvě zeleniny v...