Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Polévka z červené čočky, mrkve a zázvoru: Recept, který zahřeje

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Také milujete krémové polévky? Vyzkoušejte tuto jednoduchou, rychlou a lahodnou variantu, na které si jistě pochutná celá rodina.

Ingredience
  • 3 mrkve
  • půl hrnku neuvařené červené čočky
  • kousek zázvoru (asi 3 cm)
  • 200 ml kokosového mléka
  • 800 ml vývaru nebo vody
  • sůl
  • špetka chilli
  • troška kari koření
  • slunečnicová semínka
  • čerstvý koriandr (nať)

Bára jí jinak už od dětství, jak jste si mohli nedávno přečíst v jejím příspěvku. Nejí už řadu let maso, časem vynech...

 

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Jak připravit krémovou polévku z červené čočky s mrkví a zázvorem

  1. Do hrnce dáme nakrájenou mrkev, čočku, nakrájený zázvor, zalijeme horkým vývarem nebo vodou, osolíme, přidáme chilli a kari (dle chuti) a vaříme doměkka.
  2. Když máme uvařeno, celou polévku rozmixujeme.
  3. Na závěr přidáme kokosové mléko a ještě krátce povaříme
  4. Na pánvi nasucho orestujeme slunečnicová semínka, nakrájíme koriandr a polévku jimi ozdobíme.

Praktické

  • Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké potíže s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.

Obměna

  • Místo mrkve lze použít batát

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
5. 10. 2023

Mnaaaaaam ❤️ moc moc moc mnam

Moc dobrá polívka 🙂.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

Kytičkový mrkvový krém

Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...

Rychlý dýňový krém s čerstvou kurkumou a zázvorem

Máte doma čerstvý kořen kurkumy? Šup s ním do polévky. Kurkuma zvyšuje obranyschopnost, odolnost a regeneraci organizmu. A protože přináší úlevu i při emoč...

Krém z topinamburu a celeru

Tento krém můžete použít jako omáčku nebo i jako hustou polévku, záleží jen na vás, jak moc ho naředíte. Servírujte ho nejlépe s něčím křupavým, skvěle se ...

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

Fazolová polévka s restovanou cibulí

Jednoduchá krémová polévka z pár ingrediencí. Krásně zlatá cibulka tuto polévku chuťově i vizuálně skvěle obohatí.