- 1 litr vývaru zeleninového vývaru/horké vody
- žampiony
- šálek květáku
- 2 mrkve
- kousek červené papriky
- 4 polévkové lžíce červené čočky
- 1 lžíce miso pasty
- 2 snítky kopru
- sůl
Jak připravit zeleninovou polévku s žampiony
- Dáme ohřát zeleninový vývar nebo horkou vodu.
- Mezitím si očistíme žampiony, odstraníme nohy a nakrájíme je na plátky. Květák rozebereme na růžičky. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
- Do horkého vývaru dáme vařit červenou čočku a žampiony.
- Po 5 minutách osolíme a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Vaříme ještě 10 minut.
- Vypneme plamen, v trošce polévky rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
- Nakrájíme kopr na jemno a přidáme ho do polévky.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Místo červené čočky lze použít i jinou uvařenou luštěninu.
- Labužníci mohou přidat i trochu rostlinné smetany.
- Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli a vynecháme ochucovadla a houby.
- Pro děti od 1,5 let polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
- Děti od 2 let mohou polévku s vámi.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobra polivka – kopr, kvetak – nove kombinace chuti a lustenina hezky zasyti :-)
A vidíte, tohle je první jídlo, které se mi podle vašich stránek fakt nějak nepovedlo, nechutnala mně v téhle polévce ani paprika (ta by mi nejspíš vlastně nechutnala v žádné polévce), ani ten kopr.