- 2 střední bulvy červené řepy
- 50 g kešu
- 3 lžíce oleje
- šťáva z 1 citrónu
- pepř
- sůl
- jarní cibulka
- petrželka
- 1 lžíce tahini
Jak připravit pomazánku z červené řepy
- Namočte kešu na pár hodin do vody.
- Řepu oloupejte, nakrájejte na kostičky, osolte, pokapejte olejem a dejte péct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.
- Upečenou řepu nechte vychladnout, vložte do mixéru společně s kešu, citrónovou šťávou, opepřete, přidejte olej, tahini a rozmixujte do konzistence, která vám vyhovuje.
- Vložte do misky, pokapejte olivovým olejem, posypejte petrželkou a jarní cibulkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Použijte mladé šťavnaté bulvičky řepy, ne staré a suché bulvy.
Obměna
- Prakticky můžete dochutit čím chcete. Tato pomazánka je jemná z mála ingrediencí, aby vynikla zemitá chuť řepy.
Děti
- Vhodné jako zdravá svačina i pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Jednoduché a přitom tak dobré ❤️
Děkuji za inspiraci – s vlastními vlašskými ořechy a troškou strouhaného křenu je také výborná.😋