- 300 g vařených fazolí cannellini
- 100 g pórku (odvážený vařený)
- 10 g rozinek
- olej
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce tahini
- šťáva z půlky citrónu
- voda podle potřeby
- čerstvá petrželka
- 2 lžičky koření Za’atar
Jak připravit fazolovou pomazánku Za’atar
- Pórek nakrájejte a dejte s trochou oleje na pánev, osmahněte, podlijte troškou vody, osolte a duste do měkka.
- Do mísy vložte velmi dobře uvařené fazole cannellini a rozmačkejte je vidličkou.
- Přidejte pórek, petržel, za’atar , pepř a lehce nakrájené rozinky. Promíchejte.
- Ve sklenici rozpusťte tahini s citrónovou šťávou a trochou teplé vody. Vodu přidávejte pomalu, aby byl krém jemný, ne příliš hustý, ale ne tekutý.
- Do mísy k ostatnímu přidejte tahini krém, dobře promíchejte a znovu posypte čerstvou petrželkou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Pomazánka je vhodná nejen do placek a na chleba, ale i k obilovinám, prostě kde vám bude nejvíce chutnat.
- Fazole namačkejte vidličkou, ale nesmí z toho být kaše.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bílé, máslové fazole, velmi dobře uvařené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Chuť pomazánky je zvláštní a moc dobrá! Použila jsem jako doplněk talíře ke karbanátkům z červené řepy s rýží, místo omáčky :)