- 300 g vařených fazolí cannellini
- 100 g pórku (odvážený vařený)
- 10 g rozinek
- olej
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce tahini
- šťáva z půlky citrónu
- voda podle potřeby
- čerstvá petrželka
- 2 lžičky koření Za’atar
Jak připravit fazolovou pomazánku Za’atar
- Pórek nakrájejte a dejte s trochou oleje na pánev, osmahněte, podlijte troškou vody, osolte a duste do měkka.
- Do mísy vložte velmi dobře uvařené fazole cannellini a rozmačkejte je vidličkou.
- Přidejte pórek, petržel, za’atar , pepř a lehce nakrájené rozinky. Promíchejte.
- Ve sklenici rozpusťte tahini s citrónovou šťávou a trochou teplé vody. Vodu přidávejte pomalu, aby byl krém jemný, ne příliš hustý, ale ne tekutý.
- Do mísy k ostatnímu přidejte tahini krém, dobře promíchejte a znovu posypte čerstvou petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pomazánka je vhodná nejen do placek a na chleba, ale i k obilovinám, prostě kde vám bude nejvíce chutnat.
- Fazole namačkejte vidličkou, ale nesmí z toho být kaše.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bílé, máslové fazole, velmi dobře uvařené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Chuť pomazánky je zvláštní a moc dobrá! Použila jsem jako doplněk talíře ke karbanátkům z červené řepy s rýží, místo omáčky :)