- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g olivového oleje
- 25 g lískových oříšků
- 25 g mandlí
- 190 g šťávy z pomeranče
- 1 lžíce pomerančové kůry z bio pomeranče
- 100 rozinek
- 2 lžičky anýzu
- 2 lžičky prášku do pečiva
Jak připravit jednoduché pomerančové hromádky
- Do misky vymačkejte pomerančovou šťávu a nechte v ní namáčet rozinky asi dvacet minut.
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Nasekejte na hrubo mandle a oříšky.
- Nastrouhejte pomerančovou kůru.
- Do misky s pomerančovou šťávou přidejte všechny ostatní suroviny a pořádně promíchejte lžící.
- Za pomoci dvou lžic sázejte bochánky na pečící papír na plech a pečte v troubě do zlatova.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pomeranč musí být bio s neošetřenou kůrou. Jed se mytím horkou vodou nesmyje!
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
Obměna
- Podle chuti můžete přidat skořici nebo vanilku.
Děti
- Veganské cukroví vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou už vaše děti zvyklé na běžné pečivo a sušenky, můžete jim tuto zdravou variantu nabídnout již dříve.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dnes jsem pekla. Jsou úžasné! Manžel jich hned 1/2 snědl.😀
Upečeno. Jsou výborné! Měla jsem doma pomerančové tahini, tak jsem trochu přidala. Hrozinky jsem nepočítala 😂 ale dala od oka dvě menší hrsti. Bochánky zmizely do dvou hodin od upečení. Cukr nikomu nechyběl. Díky za fajn rychlý recept!