Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Tapiokové perličky namočíme do džusu a necháme nabobtnat cca na 2 hodiny.
- Pak je dáme vařit se špetkou soli na mírný plamen a občas zamícháme, aby se nepálily.
- Vaříme 10 až 15 minut, až perličky zprůhlední a pudink začne houstnout.
- Pokud by byl příliš hustý, přidáme vodu nebo džus.
- Když jsme s hustotou spokojení, ochutnejte, zda je pro vás pudink dostatečně sladký a podle potřeby doslaďte.
- Hotový pudink vypneme a nalijeme do připravených sklenic.
- Podáváme vychlazené, zdobené čerstvým ovocem.
Praktické
- Poměr tapioka perel a tekutiny je podle výrobců 1:9 až 1:10. Perličky totiž několikanásobně zvětší svůj objem. Na 50 g perel dávám cca 0,5 litru vody, rostlinného mléka nebo džusu.
- Perličky nabobtnají a zhoustnou i bez namáčení, ale musejí se o to déle vařit.
- Můžete si je namočit předem už večer a uvařit ráno. Namočit je můžete do vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy. V horkých dnech však raději dejte na noc do lednice.
- Potřeba tekutiny může být různá, prodávají se různě velké perličky.
- Tapioka pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.
- Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi. My jsme použili 100% pomerančovou šťávu a sladit nebylo potřeba.
Obměna
- Ovoce můžete dát navrch nebo zamíchat do pudinku.
- Můžete také vytvářet různé vrstvy ovoce, pudinku, krémů, jogurtů apod.
- Místo džusu můžete použít mošt nebo různá rostlinná mléka. Výborný pudink je například z mléka makového.
Děti
Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku. Přednost dáme 100% jablečnému moštu, pomeranče či jiné tropické ovoce jim dáváme až podstatně později, když po nich začnou toužit.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář