- pár růžiček brokolice
- 4 žampiony
- 2 kostičky rýžového mochi
- 2 proužky řasy wakame
- 1 lžíce ječmenného misa
- zeleninový vývar
- na posypání: výhonky čočky
Jak připravit miso polévku s rýžovým mochi
- Dáme vařit vývar. Když přijde k varu, osolíme, přidáme nalámanou wakame, pokrájené žampiony a brokolici.
- Krátce povaříme, aby brokolice změkla. Podle vaší chuti 5-10 minut.
- Do hotové vypnuté polévky vhodíme na proužky nakrájené mochi, přidáme miso polévku a posypeme čerstvými výhonky.
Praktické
Nevíte, co je mochi? Podívejte se do slovníčku zdravých potravin.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- My jsme použili mochi s černými sojovými boby, proto má zajímavou barvu a strukturu.
- V polévce mochi rychle změkne a je “blemcavé”, může připomínat rozvařené těstoviny.
- Mochi si můžete udělat doma nebo koupit hotové ve zdravé výživě.
- Pro bezlepkovou verzi polévky použijte rýžové nebo sojové miso.
Obměna
- Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny.
- Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty (rýžovým, shiromiso).
- Pokud máte čas navíc, můžete mochi na sucho opražit na pánvičce, pak se nafoukne a je křupavé. Ještě chutnější je ho krátce orestovat z obou stran na oleji. To je vyložené lahůdka.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaaaaam ♥️
Evo, jste borci, fandím vám a moc děkuji za recepty.