Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Pralinky Baci perugina jinak

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Připravte si netradiční verzi slavné italské pochoutky! Baci Perugina, ale úplně jinak – místo cukru a másla použijete cizrnu, datlový koncentrát a kakao. Oříškovou kuličku obalenou v hořké čokoládě zvládnete snadno, a navíc si vychutnáte zdravější variantu bez výčitek.

Ingredience
  • 200 g vařené cizrny
  • 45 g datlového sirupu
  • 30 g oříškového másla
  • 40 lískových oříšků
  • další lískové oříšky vcelku
  • 20 g kakaa
  • hořká čokoláda

Jak připravit italské pralinky Baci perugina bez cukru a másla

  1. Do sekáčku dejte uvařenou cizrnu, datlový koncentrát, kakao a rozmixujte.
  2. Nasekejte nahrubo 40 lískových oříšků a přidejte je k rozmixované hmotě. Pár si jich nechte stranou celých.
  3. Z hmoty utvořte kuličky a do každé kuličky lehce vmáčkněte celý oříšek. Dejte ztuhnout na chvíli do lednice.
  4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a pralinky v ní namáčejte. Pokládejte je na talíř nebo tácek vystlaný pečicím papírem a dejte na několik minut do mrazáku ztuhnout.
  5. Po ztuhnutí uchovávejte v lednici.

Praktické

  • Pralinky nesmí v mrazáku zmrznout, jde jen o to, aby čokoláda rychle ztuhla.
  • Pro hezčí prezentaci můžete dávat do papírových košíčků.
  • Na tento recept je velmi vhodný datlový koncentrát. Je tmavý a velmi hustý.

Obměna

  • Pokud netrváte na typickém tvaru originálních italských pralinek, můžete vytvarovat pouze kuličky a obalit v různých jiných posypkách.

Děti

  • Veganská sladkost vhodná pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na „hnědé“ dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději. Lepší je pro děti připravit pouze kuličky bez celého oříšku a bez čokoládové polevy.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Díky za recept. Pralinky jsou luxusní.

To musím zkusit! Stále hledám nej recepty pro mého muže. Stravuje se strašně, tam se mi změny moc nedaří. Ale je čokoholik, z legrace říkám, že by snědl i mýdlo, kdybych ho nakrájela na kostky a obalila v čokoládě🙂. Tohle by mohlo zabodovat.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Matcha bezlepkový krém

Milovníkům rychlých, jednoduchých a mlsných receptů. Lahodný sladký krém z čaje matcha.

Makovo-švestková dobrota

Máte rádi kombinaci švestek a máku? Potom si tuhle dobrůtku jistě zamilujete a to i díky jednoduché přípravě.
Dorty
klub
23
12

Prostě cheesecake

Pokud máte rádi nepečené, krémové dezerty, pak je tento dortík skvělá volba. Je bez lepku, mléka i cukru a jeho chuť potěší vaše chuťové pohárky.

Dezert s ovocem a lahodným krémem

Pokud máte rádi dezerty do skleničky, pak vyzkoušejte tuto dobrotu a nebojte se ji nabídnout ani klasicky se stravující návštěvě.

Čočkové kuličky ála Truffle

Sladké kuličky bez cukru a lepku, do kterých můžete zužitkovat zbytek vařené čočky. Výsledek vás určitě mile překvapí.

Dvoubarevné sušenky

Dvoubarevné sušenky jsou rychlé na přípravu, jsou bez cukru, mléka a vajec a nejsou přehnaně sladké, jako ty kupované.