- 1 cibule
- 300 g rýže ribe celozrnné
- 1 pórek
- čerstvá jarní cibulka
- šťáva z 1 bio citrónu
- kůra z 1 bio citrónu
- 1 lžička kopru
- fenyklová nať
- olej
- kvalitní olivový olej
- pepř
- sůl
Jak připravit řecké Prasorizo
- Vařte rýži 45 minut.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli, pórek nakrájený i se zelenou částí a lehce osmahněte. Pórek ani cibule by neměly ztmavnout. Poté přidejte sůl, promíchejte s vodou a duste na mírném ohni.
- Když je rýže asi 10 minut od konce vaření, vložte ji do pánve s pórkem, promíchejte, přidejte kopr, fenyklovou nať, pepř, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Promíchejte a dovařte.
- Na talíři posypte rýži čerstvým koprem nebo fenyklovou natí (vousem) a čerstvou jarní cibulkou. Opepřete a zakápněte kvalitním olivovým olejem.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Pokud použijete jinou rýži než ribe, bude toto jídlo připravené za chvíli.
- Snažte se držet recept a nic nevynechat, je to tradiční recept řecké kuchyně, má dostupné ingredience. Pórek klidně použijte celý, i s listy, pokud používáte bio zeleninu. Pokud ne, odstraňte alespoň vnější listy pórku.
Obměna
- Kopr můžete použít i sušený, pokud nemáte čerstvý k dispozici.
- Použijte jakoukoliv rýži středního zrna.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Na tenhle recept jsem se chystala už dlouho, neb jsem tušila, ze to bude vynikající. Přidala jsem ještě ke konci nasekanou mátu. Díky za recept
Překvapivě svěží vynikající chuť 👍