- hrnek slunečnicových semínek
- 3 lžíce umeocta
- Semínka propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme chvíli okapat.
- Vyklopíme je na suchou, rozpálenou pánev a za stálého míchání opražíme.
- Když semínka začnou vonět a zlátnout, jsou hotová. Neměla by být příliš tmavá nebo spálená.
- Jakmile zezlátnou, přidáme asi 3 lžíce umeocta a promícháme.
- Pražíme ještě chvilku, dokud neuschnou a můžeme podávat.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Směs se hodí jako netradiční občerstvení pro návštěvy, ale také na silvestra nebo jiné oslavy.
- Hezky vypadá, když si vyrobíte různé kombinace směsí a hosté si mohou vybrat, na co mají chuť.
- Krabička s jakoukoliv směsí se hodí na cesty nebo jako svačina.
- Můžete si vytvářet vlastní směsi a kombinovat jakákoliv semínka nebo ořechy.
- Skvělé jsou také ve směsi hrozinky nebo jiné sušené ovoce.
- Opražená semínka nebo ořechy dáváme dětem od 1,5 roku raději v rozdrcené formě kvůli nebezpečí vdechnutí.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Požehnaný den všem. Chtěla bych se s vámi podělit o jeden slunečnicový recept, který je stejně rychlý a stejně rychle snězeny:). To jsem měla takhle jednou chuť na chalvu. Upražila jsem půl kila(je nás doma 6) slunečnicových semínek v troubě na 100 stupňů asi 20 nim(Pražení není nutné. Je to moc dobré i ze syrových, nijak neupravených slunečnicových semínek.) . Pak jsem to dala do mixeru a mixovala, co zvládl. Přidala jsem do toho asi 3 lžíce slunečnicového oleje BIO, aby šla konzistence do pasty a ne do prášku. Pak jsem přendala do mísy a přidala sladěnky podle chuti a promíchávala, až vznikne taková krásná mňamózní konzistence. No a pak se jen díváte, jak to mizí. Je fajn to třeba dát do lednice, pak je hmota pevnější. Dají se z toho dělat kuličky, ale u nás se to jen ukrajovalo a ukrajovalao. Vůbec nevadí, když nemáte supr mixer a zůstane tak hrubší konzistence. N2komu to chutná i víc než ta “chalva” úplně najemno. Jen aŤ vás nenapadne, přidat sladěnku ke hmotě přímo do mixeru- to mě stálo málem motorek u mého Kitchen Aid:). Dá se tato hmota použít s troškou vody i jako korpus pod dort nebo nějaký řez. Tak zkuste. Možná už to Evka má někde na stránkách a já o tom nevím. Jestli ne, klidně z toho udělejte recepis. Všem dobrou chuť:).
Mnaaaam ♥️ Dekujeme ♥️ Prazili jsme Uz mockrat s umeoctem mnam