- dýně
- kedlubna
- mrkev
- petržel
- cuketa
- pažitka
- případně kokosový olej nebo ghí
- sůl
Jak připravit zeleninovou přílohu bez brambor
- Veškerou zeleninu si nakrájíme na kostky nebo silnější kolečka.
- Do hrnce napustíme vodu a dáme do něj pařáček.
- Na pařáček umístíme zeleninu, posolíme špetkou soli (můžeme také pokapat sojovou omáčkou) a přivedeme k varu.
- Snížíme plamen a necháme cca 10-15 minut napařovat, až je zelenina měkká.
- Přemístíme na talíř a hojně zasypeme nasekanou pažitkou.
- Tradičně se takové přílohy polévají máslem. Místo klasického másla můžete použít doma vyrobené rostlinné máslo, rostlinné máslo kupované ve zdravé výživě, ghee nebo kokosový olej. Výborná je ale zelenina i jen sama o sobě bez polití.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Tato příloha se hodí k jakémukoliv jídlu. Může posloužit jako teplý salát k plackám, náplň do palačinek nebo tortill, příloha k hummusu, těstovinám, rýži, tempehu aj.
Obměna
- Zeleninu volte dle sezóny, zásob a chutí. Nám chutná takto připravený i celer, kapustičky a batát.
- Místo pažitky můžete přílohu zasypat i petrželkou.
- Zeleninu můžete také v průběhu napařování okořenit. Výborná je třeba posypaná tymiánem.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
MŇÁÁÁAM ♥️