Příčiny průjmu
Příčinou průjmů může být mnoho. Od virového a bakteriálního onemocnění, přes potravinové intolerance až po zánětlivé onemocnění střev či parazity. Právě záněty jsou v dnešní populaci častou příčinou trávících obtíží spojených s nadýmáním, bolestmi a průjmy. Dnešní běžné stravování celému zažívacímu traktu příliš neprospívá. Jak je to možné?
Žijeme ve světě průmyslově zpracovaných potravin, které místo podpory našeho zdraví tělo zatěžují potravinářským chemickým koktejlem, a tak je tělo nadměrně vystavováno stresovým faktorům, které se odrážejí právě na našem zažívání. Jaká je cesta ke zdravým střevům?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jak vyléčit střevní problémy jako draždivý tračník, Crohnovu nemoc či ulcerózní kolitidu můžete zjistit v rozhovoru s odbornicí na výživu a autorkou mnoha knih Ing. Dášou Lužnou.
Navrácení k přirozenému stravování
Je to jednodušší než jsme si mysleli. Právě přirozené stravování má obrovské účinky na průjmy a bolesti břicha. Vím, o čem mluvím!
Už od dětství jsem se potýkala s velkými zažívacími obtížemi. Navštívila jsem řadu doktorů, podstoupila nepříjemná vyšetření a výsledek? „Nejspíš to máte od stresu,“ zaznělo do uší čtrnáctileté holky. Nikoho v té době nenapadlo, podívat se na můj jídelníček, který se skládal z uzenin, bílého pečiva, přemíry masa a velkého množství mléčných výrobků. Právě principy přirozeného stravování, navrátily mému tělu po mnoha letech zase zdraví a klid.
Základní potraviny jako lék na bolesti břicha a průjem
Příroda pro nás tvoří vše, co potřebujeme k pevnému zdraví a zažívání bez problémů. Jakmile sáhneme po kvalitních základních potravinách, máme skoro vyhráno! Místo instantních kaší můžeme využít celé zrno, místo sladkých jogurtů a pudingů ochutnat přirozeně sladký krém amasaké a naproti uzenému s deseti knedlíky z bílé mouky nebo pytlíku vyzkoušet třeba tempeh s knedlíky z ovsa.
Právě přirozené stravování dokáže přinést do rozbouřených střev zase klid a harmonii. Jakmile zařadíme celozrnné obilniny, luštěniny, zeleninu, ovoce, semínka a ořechy na naše talíře, podpoříme tělo v samo uzdravovacích procesech a můžeme tak v klidu vyléčit zánět, zbavit se parazitů i zklidnit možné intolerance vzniklé zvýšenou konzumací problematické potraviny (jako je mléko či lepek. Pozor, je možné pouze v případě, kdy se nejedná o alergii).
Bolesti břicha a průjem
Existuje způsob, jak zklidnit bolesti břicha spojené s průjmy nebo ještě lépe jim předcházet? Rozhodně! Právě v klubu Jíme Jinak se naučíte jasné principy a techniky, jak podpořit svoje zažívání a ulevit si od bolestí. Zjistíte, jak pracovat se základními potravinami, abyste si pochutnali a měli radost z jídla. Protože co je zdravé není nudné nebo bezchutné! Právě naopak. Nastartujete svoji proměnu k radosti a spokojenosti snadno a chutně.
V klubu JímeJinak vycházíme z principů přirozeného stravování, tak jak bylo pro lidstvo přirozené dávno před nadvládou potravinářského průmyslu.
Průjem a potravinová intolerance
S přirozeným stravováním najdete útěchu od potravinových intolerancí a s nimi spojenými problémy v podobě průjmů, bolestí břicha, nadýmání, únavě, ekzémům a mnoho dalších. Jak je to možné? Principy stravování, které uplatňujeme v Jíme Jinak přinášejí opět rovnováhu zpět do našeho těla.
Stravování bez konzumace rafinovaného cukru, bílé mouky, zpracovaných potravin s dostatkem celých zrn, luštěnin, zeleniny, semen, mořských řas, nám přirozeně léčí střeva bez nutnosti polykání pilulek. A tak jak se hojí možné střevní záněty, přichází klid a harmonie zpátky do těla. Jakmile je naše střevo opět zahojené a v pořádku, je schopné tolerovat potraviny, které nám předtím způsobovaly nepříjemné problémy.
Léčba průjmu s pomocí Jíme Jinak – výsledky našich čtenářů
Principy našeho stravování mají skutečné výsledky. O účincích přirozené změny se přesvědčilo už mnoho z vás – funguje třeba jako spolehlivá léčba průjmu.
František (44 let), který bojoval s nadváhou a hledal stravování vhodné pro sportovce začal sledovat Klub Jime Jinak ve fázi, kdy už ztrácel naději, že mu něco pomůže. Od operace kýly ho pálila žáha a zažíval každodenní průjem. Jeho zdravotní stav byl jako na houpačce a bolest břicha po každém jídle byla jeho každodenní součástí. František se rozhodl jednat a přihlásil se do 8 týdenní Jarní očisty. Už po prvním týdnu byly průjmy pryč! Navíc po sportovních výkonech rychle regeneruje, zvýšila se energie a dokonce mu odezněl několikaletý zánět v kyčli.
Lucka (43 let) bojovala s nafouklým břichem, průjmy a zácpou. Už po 14 dnech, ve kterých vařila podle receptů na Jíme Jinak pocítila, že zmizelo nafouknuté břicho, křeče i bolesti.
Život v plném zdraví – může to být i váš příběh
Udělejte první krok na cestě ke svému zdraví. Rozhodněte se! Právě teď máte možnost změnit to, jak se cítíte, bez nutnosti prášků a všelijakých doplňků. Podívejte se na svůj každodenní talíř a zhodnoťte, jak na vás působí. Co dopřáváte svému tělu? Zařaďte do svého jídelníčku přirozené potraviny ve formě celozrnných obilovin, luštěnin, zeleniny, kvašené zeleniny, ovoce, semínek a ořechů a obnovte střevní mikroflóru.
Obklopit se lidmi, kteří jsou stejně naladěni pomáhá. Právě v klubu Jíme Jinak získáte podporu a komunitu lidí, kteří vás podpoří na vaší cestě k plnému zdraví bez průjmů, bolestí a zánětů.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář