Naše česká tradiční potravina
Pohanka je v našich končinách tradiční potravina a dříve se běžně jedla. Je bezlepková, má příjemnou oříškovou chuť a spoustu cenných živin. Obsahuje například rutin, který příznivě působí na cévy a 11 % bílkovin ve skoro optimálním poměru.
Produkty z pohanky
TIP jak začít s pohankou:
Pokud si na pohance chcete pochutnat, volte mechanicky loupanou pohanku. Pokud vybíráte mouku, volte raději tu světlou hladkou před celozrnnou, kde byste mohli cítit tzv. “pohankovou pachuť”.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

K dostání je v několika variantách:
- pohanka kroupy – příloha, rizota, polévky, sladké dezerty
- pohanka lámanka – polévky, kaše, příloha
- Pohankový bulgur – příloha
- pohankové vločky – kaše, polévky, zahušťování
- pohanková krupice – knedlíky
- pohanková mouka – zahušťování (polévky, karbanátky, jíšky aj.), moučná jídla (knedlíky, těsta, sladká i slaná kuchyně, pečivo), těstoviny
Recepty z pohanky
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Děkuji za báječnou inspiraci! Nějak se nám přihodilo, že jsme pohance doma propadli, a já jsem každým okamžikem nadšenější, co všechno pohanka “umí”. Těším se na ni :-)
Pohanka je super, teď zařazuji do jídelníčku dost často. Děkuji a krásný den🙂