Naše česká tradiční potravina
Pohanka je v našich končinách tradiční potravina a dříve se běžně jedla. Je bezlepková, má příjemnou oříškovou chuť a spoustu cenných živin. Obsahuje například rutin, který příznivě působí na cévy a 11 % bílkovin ve skoro optimálním poměru.
Produkty z pohanky
TIP jak začít s pohankou:
Pokud si na pohance chcete pochutnat, volte mechanicky loupanou pohanku. Pokud vybíráte mouku, volte raději tu světlou hladkou před celozrnnou, kde byste mohli cítit tzv. “pohankovou pachuť”.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
K dostání je v několika variantách:
- pohanka kroupy – příloha, rizota, polévky, sladké dezerty
- pohanka lámanka – polévky, kaše, příloha
- Pohankový bulgur – příloha
- pohankové vločky – kaše, polévky, zahušťování
- pohanková krupice – knedlíky
- pohanková mouka – zahušťování (polévky, karbanátky, jíšky aj.), moučná jídla (knedlíky, těsta, sladká i slaná kuchyně, pečivo), těstoviny
Recepty z pohanky
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Pohanka je super, teď zařazuji do jídelníčku dost často. Děkuji a krásný den🙂