Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Quinoa vafle

Uvařeno
bez lepku

Křupavé bezlepkové vafle k dipu, k pomazánkám nebo jen tak k zakousnutí, když vás honí mlsná.

Ingredience
  • 120 g quinoy v suchém stavu
  • 80 g pórku
  • 60 g batátu
  • 25 g červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plná lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • mletý koriandr
  • olej

Jak připravit zeleninové vafle z quinoy

  1. Uvařte quinou.
  2. Na pánev nalijte trošičku oleje a přidejte nastrouhaný batát, nasekaný pórek, cibuli a prolisovaný česnek. Lehce osmahněte a podlijte trochou vody, jen aby se zelenina nepřipalovala. Osolte, opepřete, přidejte koriandr a duste. Vyvařte veškerou tekutinu.
  3. Do mísy dejte quinou, zeleninu a lehce trošku rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte lahůdkové droždí, promíchejte a vytvořte v ruce ploché placičky.
  4. Vymažte vaflovač olejem, předehřejte ho na maximum, přidejte placičky a pečte bez otevírání 9 minut.
  5. Nechte vychladnout na roštu.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Doba pečení se může měnit podle vaflovače.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv zeleninu, co nepouští vodu.
  • Můžete dochutit jakýmkoliv oblíbeným kořením.

Děti

  • Vhodné po děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

32 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Delala jsem na panvi a povedly se super! dekuji za recept, asi budu delat casto :-)

Vafle se nepovedly. Testo nedrzelo pohromadě. Lepilo se to. Dělala jsem ve vaflovaci.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Semínkové bezlepkové karbanátky

Karbanátky bez masa, vajec, pečené v troubě a obalené ve směsi semínek. Zdravá pochoutka, kterou si můžete dopřát k zelenině, omáčkám, do sendvičů, jednodu...

Zimní závitky

Vyzkoušejte tyto zimní závitky s vynikající náplní a pikantní omáčkou. Doufám, že si pochutnáte jako my.

Vietnamská nádivka

Vyzkoušejte tuto netradiční nádivku s tofu, houbami a zeleninou inspirovanou vietnamským receptem.

Houbová smaženice

Smaženice nemusí být jen z tofu, zkuste tuto verzi, kde není ani tofu ani sójová omáčka. Pohrajte si s konzistencí a vylaďte do vaší představy.

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.