Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Quinoový salát s krémovou zálivkou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Kdy jindy si k obědu či večeři dopřát studený salát, než právě v létě. Tento salát je jednoduchý nejen na přípravu, ale i na ingredience.

Ingredience
  • 1,5 hrnku uvařené quinoi
  • 3/4 hrnku uvařené cizrny
  • 1 mrkev
  • kousek červeného zelí
  • pórek
  • medojoul datle
  • 1 plná lžička žluté kari pasty
  • 100 ml teplé vody
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 1 plná lžička datlového sirupu
  • 1 plná lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • arašídy
  • bylinky na ozdobu

Chcela som sa zbaviť únavy, mala som oslabenú slinivku, takže reflux a nepríjemný pocit po najedení. Tiež som jedla d...

Jak připravit rychlý salát z quinoi a cizrny

  1. Zeleninu nakrájíme – mrkev na krátké proužky, pórek na půlkolečka a zelí na tenké proužky (nebo libovolně). Pokrájíme na kousky i datle.
  2. V misce smícháme kari pastu, teplou vodu (lépe se ingredience spojí), datlový sirup, arašídové máslo, citrónovou šťávu a sůl. Vymícháme hladkou zálivku.
  3. Do mísy dáme quinou, cizrnu, pokrájenou zeleninu a zálivku. Salát společně promícháme a přidáme i datle.
  4. Hotový salátek ozdobíme nasekanými arašídy, kousky datlí a bylinkami.

Praktické

  • Pokud máte cizrnu i quinou uvařenou předem, máte rychlou večeři či oběd za chvilku hotový.
  • Množství soli záleží na slanosti uvařené quinoi.

Obměna

  • Místo datlí můžete použít předem namočené rozinky.

Děti

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

16 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Krém z červené čočky, špalda a zelenina

I oko žádá své a proto si vždycky v kuchyni ráda hraji. Prášek z červené řepy zaručí wow efekt na talíři. Toto lahodné a jednoduché jídlo je nejen krásné n...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.