- Zeleninový vývar
- Petržel
- Dýně máslová, nebo jakákoliv jiná
- Kadeřávek nebo kapusta
- Libeček (čerstvý nebo sušený)
- Miso ječmenné nebo rýžové
- Špetka soli
- Nějaké vařené obilí pro velké jedlíky
Jak připravit ranní miso polévku
- Zeleninový vývar přivedeme k varu.
- Osolíme, přidáme petržel a dýni.
- Po 5 min varu přidáme kadeřávek.
- Vaříme společně ještě 10min, vypneme plamen.
- V troše horké vody rozmícháme miso, přilijeme do polévky, přidáme nadrobno nakrájený libeček a necháme pod pokličkou 2 min rozvinout chutě.
- Podáváme k snídani s vařeným obilím.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Dnes si mužská část rodiny dala tuto polévku s vařenými ječnými krupkami. Zbylé vařené krupky můžeme využít na svačinku nasladko nebo naslano, viz níže.
- Svačinka naslano: vařené krupky, nadrobno pórek nebo jarní cibulka, gomasio
- Svačinka nasladko: vařené krupky, slad rozmíchaný v horké vodě, mandle.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
S kapustičkama 👍
Mnam ♥️ Děkujeme JJ