- 0,5 l zeleninového vývaru/vody
- větší hrst ředkvičkových šešulí
- 1 mrkev
- polovina jedné svazkové cibulky
- 1 žampión
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžička mahá koření
- sůl
- 2 lžičky shiro miso pasty
- ředkvičkové květy
- zelená cibulka
- skleněné nudle
Jak připravit miso polévku s ředkvičkovými lusky
- Nakrájíme cibulku a mrkev na kolečka, žampion na plátky a šešulím odkrojíme špičaté konce a rozkrojíme na poloviny.
- Vývar přivedeme k varu a poté osolíme.
- Do vývaru dáme nakrájenou zeleninu a ředkvičkové lusky, žampion, opláchnutá slunečnicová semínka a mahá koření. Vaříme na mírném plameni cca 10 minut.
- Odstavíme a po chvíli vmícháme miso pastu a přidáme skleněné nudle.
- Tři minutky počkáme a podáváme s nasekanou zelenou cibulkou a květy ředkvičky.
Praktické
- Použijeme měkké a mladé šešule, tvrdé už nejsou chutné. Ty tvrdé necháme úplně dozrát a seschnout a budeme mít semínka na výsadbu ředkviček na příští rok.
- Miso pastu nedáváme do vařící polévky, přišla by o své prospěšné látky, proto na chvilku polévku odstavíme a pak pastu vmícháme.
Obměna
- Mrkev můžeme nahradit batátem, žampion houbou shiitake, svazkovou cibulku kuchyňskou cibulí a slunečnicová semínka dýňovými.
- Lze použít kteroukoliv miso pastu.
- Místo mahá koření můžeme ochutit mletým kmínem a koriandrem.
- Do polévky se hodí jakákoliv obilovina.
- Jako zelenou posypku můžeme zvolit pažitku nebo petržel.
Děti
- Miso polévku dáváme dětem cca od 1,5 roku, šetříme se solí i miso pastou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️