Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Ranní miso polévka s ředkvičkovými šešulemi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Začněte svůj den zdravou miso polévkou. Jestli jste si nechali vyrůst a vykvést ředkvičky a už vám tvoří šešulky, můžete je použít v této chutné polévce.

Ingredience
  • 0,5 l zeleninového vývaru/vody
  • větší hrst ředkvičkových šešulí
  • 1 mrkev
  • polovina jedné svazkové cibulky
  • 1 žampión
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžička mahá koření
  • sůl
  • 2 lžičky shiro miso pasty
  • ředkvičkové květy
  • zelená cibulka
  • skleněné nudle

Díky správné výživě jsem se dostala z makulární degenerace a jako bonus se mi zlepšil...

Jak připravit miso polévku s ředkvičkovými lusky

  1. Nakrájíme cibulku a mrkev na kolečka, žampion na plátky a šešulím odkrojíme špičaté konce a rozkrojíme na poloviny.
  2. Vývar přivedeme k varu a poté osolíme.
  3. Do vývaru dáme nakrájenou zeleninu a ředkvičkové lusky, žampion, opláchnutá slunečnicová semínka a mahá koření. Vaříme na mírném plameni cca 10 minut.
  4. Odstavíme a po chvíli vmícháme miso pastu a přidáme skleněné nudle.
  5. Tři minutky počkáme a podáváme s nasekanou zelenou cibulkou a květy ředkvičky.

Praktické

  • Použijeme měkké a mladé šešule, tvrdé už nejsou chutné. Ty tvrdé necháme úplně dozrát a seschnout a budeme mít semínka na výsadbu ředkviček na příští rok.
  • Miso pastu nedáváme do vařící polévky, přišla by o své prospěšné látky, proto na chvilku polévku odstavíme a pak pastu vmícháme.

Obměna

  • Mrkev můžeme nahradit batátem, žampion houbou shiitake, svazkovou cibulku kuchyňskou cibulí a slunečnicová semínka dýňovými.
  • Lze použít kteroukoliv miso pastu.
  • Místo mahá koření můžeme ochutit mletým kmínem a koriandrem.
  • Do polévky se hodí jakákoliv obilovina.
  • Jako zelenou posypku můžeme zvolit pažitku nebo petržel.

Děti

  • Miso polévku dáváme dětem cca od 1,5 roku, šetříme se solí i miso pastou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jsem milovnice všeho květinového. Ráda se směju, tančím, fotím, tvořím a upcykluji. Snažím se žít netoxicky a v souladu s přírodou. 🌸

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
22. 10. 2024

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Korejské letní jjigae

Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

Krém z topinamburu a celeru

Tento krém můžete použít jako omáčku nebo i jako hustou polévku, záleží jen na vás, jak moc ho naředíte. Servírujte ho nejlépe s něčím křupavým, skvěle se ...

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

Fazolová polévka s restovanou cibulí

Jednoduchá krémová polévka z pár ingrediencí. Krásně zlatá cibulka tuto polévku chuťově i vizuálně skvěle obohatí.

Veganská libyjská Shorba

Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...