Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Rapini s tempehem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Rapini je typicky podzimní a zimní zelenina, která nikdy nechybí na našem záhoně. Rychlý a zdravý recept plný chuti. Skvělá obměna klasických těstovin, která jistě potěší vaše chuťové buňky!

Ingredience
2 porce
  • rapini
  • olej
  • 8 vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malý tempeh
  • kajenský pepř
  • celozrnné těstoviny
  • sůl
  • trochu vody z vaření těstovin

Nejsem důsledná a nemám výdrž, sama sebe vnímám, že jsem zatím jen “zdolala první schod” a přemohla tu ne...

Jak připravit těstoviny s rapini s tempehem

  1. Na pánev dejte olej, nasekaný česnek, nasekané ořechy a kajenský pepř. Rozdrobte do něj i tempeh. Orestujte. Můžete i podlít 2 lžícemi vody.
  2. Blanšírujte rapini ve vroucí vodě po dobu 2 minut. Poté sceďte a nakrájejte.
  3. Přidejte rapini na pánev, osolte a orestujte.
  4. Uvařte těstoviny, sceďte (trochu vody nechte stranou). Přidejte těstoviny do pánve i s několika lžícemi vody z vaření těstovin. Promíchejte, zvyšte plamen a vše řádně orestujte.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Pro zachování barvy rapini je můžete po uvaření propláchnout pod studenou vodou.
  • Pro verzi bez lepku podávejte s bezlepkovými těstovinami.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) 

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv papričku.
  • Místo rapini můžete použít brokolici.

Děti

  • Pikantní pokrm nevhodný pro děti. Případně pro děti připravte s vynecháním pepře a česneku.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Satay špagety

Sytý a rychlý recept pro milovníky špaget a dobrodružných kombinací.

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.