- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 120-130 ml vody
- sůl
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 3-4 sušená rajčata
- 1 lžíce oleje ze sušených rajčat nebo olivového
- 1 lžíce konopného semínka
- 1 lžíce bazalkového semínka
- 1 lžíce chia semínek
Jak připravit celozrnné krekry
- Do mísy dáme mouku, sůl, bylinky, všechna semínka, nadrobno nakrájená sušená rajčata, olej a nakonec přidáváme vodu a zpracováváme tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto.
- Těsto rozválíme na pečícím papíře na tenkou placku a rozkrájíme na námi požadované tvary.
- Pečeme na 180°C cca 15 minut. Záleží, jak jsou krekry tenké, je potřeba je ke konci hlídat.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Čím tenčí krekry vyválíte, tím budou křupavější a dříve upečené.
- Skladujte v uzavřené nádobě.
Obměna
- Použijte koření a bylinky dle chuti a stavu zásob.
Děti
- Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den, to opravdu netuším Barčo. Já používám celozrnnou špaldovou od Pernera a s tou mi to vždy funguje bezvadně. Má teda hadkou strukturu. Jinak tu vodu je třeba přidávat postupně a pokud už se Vám zdá že stačí, nemusíte dávat všechnu. Je možné, že ta mouka saje jinak. A ještě mě napadá jak velký hrnek mouky jste použila ? Vdím, že v receptu to vypadlo, používám objem 250 ml.
Dobry den, dotaz na krekry-mela jsem stale lepive testo i po 20 min, kdy jsem zkousela pridat nejdriv mouku, pak vodu a nakonec jablecny ocet. Mouku jsem mela od nature promise celournou spaldovou. Poradite, cim to muze byt?
Dekuji za odpoved.
Bara.