Recepty na hubnutí
Pokud hledáte zdravé recepty pro lepší postavu, jste tu správě. Všechny naše recepty jsou sestaveny tak, aby vám pomohly zhubnout kila navíc a zlepšit postavu. Navíc jsou jídla nutričně vyvážená.
S recepty Jíme Jinak zhubnete
- Bez hladovění
- Bez chemických doplňků
- Bez koktejlů
- Bez cvičení
- S chutí a do systosti
Jak je možné hubnout bez hladovky, dřiny a chemie?
Proč zdravé recepty na hubnutí fungují
Díky nevhodnému životnímu stylu většiny z nás se naše těla nemají šanci zbavit nastřádaných tuků a toxinů. Recepty na hubnutí fungují, protože:
- Omezují potraviny, které zadržují vodu
- Omezují jídla, která tělo zanáší (polotovary, chemicky upravená jídla, éčka)
- Čistí a regenerují tělo díky prvopotravinám – zelenina, rýže, luštěniny
Co říkají ti, kteří zdravé recepty na hubnutí vyzkoušeli
Únava je pryč a s ní i 6 kilo (Lucie, 44 let)
Díky změně stravovacích návyků jsem nejen zhubla 6 kilo, ale také se zbavila únavy, vypadávání vlasů a dalších potíží. Cítím se báječně a konečně pořád nespím.
O 5 kg lehčí, bez bolestí a se skvělou náladou (Lucka, 46 let)
Díky změně jídelníčku jsem shodila 5 kg, zbavila se chuti na sladké, únavy a bolesti hlavy a už teď se těším na další kurz.
Léky na cholesterol? Děkuji, nechci. (Ivča, 53 let)
Odmítla jsem léky na cholesterol a rozhodla se řešit své zdravotní problémy stravou. Podařilo se mi zhubnout 10 kg a snížit cholesterol bez léků, přestože mi lékař trvdil, že to nejde.
Pohyb a dobré jídlo jsou mým motorem (Radmila, 76 let)
Ráda bych se podělila o svou zkušenost, aby byla inspirací i druhým ženičkám – babičkám a prababičkám. Na jaře mi bude 77 let a jsem stále čiperná, jsem lektorka jógy a stále se cvičení s mladými i dříve narozenými děvčaty věnuji a inspiruje mě to k tomu, abych na sobě stále pracovala.
Vyzkoušejte recepty na hubnutí
Už za pár týdnů poznáte výsledky. Nevěříte? Podívejte se na proměny těch, kteří jídelníček Jíme Jinak zkusili, nebo začněte online kurzem zdarma.
Recepty na hubnutí zdarma – polévky
Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele
Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme čerstvou energií, železem a spoustou vitamínů. Tato polévka je velmi sytá.
Cizrnová polévka
Pokud máte vařenou cizrnu, budet tato polévka dílem okamžiku. Je lehce nasládlá díky batátu a kokosovému mléku, proto nezapomente pěkně opepřit a okyselit pro vyvážení chuti.
Zuppa farinata toscana – toskánská polévka farinata
Polévka z černé kapusty, fazolí a kukuřičné mouky. Patří k chudé tradici, navazuje na vznik a šíření slavnější ribollity a prochází různými úpravami v závislosti na oblasti, ve které se připravuje. Toto je moje verze. Co vy na to?
Krémová polévka àla rajská
Jednoduchá polévka s minimem ingrediencí a rychle hotová. Úspěch zaručen!
Polévka s divokou zeleninou a rýžovými těstovinami
Jakmile venku potkáte česnkáček, bršlici nebo kopřivu, vezměte je domů a někam je přidejte. Třeba do téhle polévky.
Recepty na hubnutí – hlavní jídla
Nádivka v županu
Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.
Květáková rýže s quinoou
Síla tohoto receptu je v jeho odzbrojující jednoduchosti, explozí chuti i konzistencí. Jednoduchý, rychlý a snadno obměnitelný recept. Jarní sezónní inspirace.
Zuppa farinata toscana – toskánská polévka farinata
Polévka z černé kapusty, fazolí a kukuřičné mouky. Patří k chudé tradici, navazuje na vznik a šíření slavnější ribollity a prochází různými úpravami v závislosti na oblasti, ve které se připravuje. Toto je moje verze. Co vy na to?
Recepty na hubnutí – dezerty
Celozrnné kváskové jidáše
Na Velký pátek se dělávaly tradiční jidáše. Jidášky rády dělají děti, jednoduše motají esíčka, šnečky a smyčky. Ty naše jsou bez cukru, mléka a vajec. A velmi dobré!
Bezlepkový mazanec
Ráďa dělá mazanec přirozeně bezlepkový, bez vajec a bez cukru, jak se na Jíme Jinak recepty sluší a patří.
Velikonoční “tvarohový” beránek
Pár dní jsem brouzdala na internetu a hledala zdravý recept na velikonočního beránka. Nakonec jsem spojila své zkušenosti s pečením a několik receptů dohromady a výsledek mě opravdu překvapil. Beránek, který neobsahuje vejce, cukr ani mléko chutná skvěle a tofu mu dodá lehce vláčnou “tvarohovou” chuť.