- 2 červené řepy
- 1 šálek vařených červených fazolí
- 1/2 šálku vařených černých fazolí
- olej
- 2 lžičky hořčičného semínka
- 2 lžičky semínek fenyklu
- 2 velké lžíce omáčky Teryiaki
- čerstvá petrželka
- basmati
- 2 polévkové lžíce umeocta
- kajenský pepř
- 2 lžičky sladké papriky
- sůl
- voda
Jak připravit pikantní řepu s fazolemi na fenyklu
- Do pánve dejte olej a přidejte hořčičná a fenyklová semínka. Jemně orestujte.
- Do stejné pánve přidejte na kostičky nakrájenou červenou řepu, uvařené fazole, lehce osolte, posypte paprikou a kajenským pepřem.Přidejte umeocet, promíchejte, podlijte vodou a vařte, dokud řepa nezměkne.
- Nakonec přidejte omáčku Teryiaki , promíchejte a vařte další 1 minutu.
- Podávejte s uvařenou rýží a vše posypte čerstvou petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Nerozvařte řepu. Délka vaření se zkrátí, pokud řepu nakrájíte na malé kostičky.
- Nezapomeňte na umeocet, který umocní červenou barvu řepy.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv jiné fazole.
- Místo rýže můžete podávat s jakoukoliv obilovinou.
Děti
- Pikantní kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Další skvělý recept od Viery!
Jednoduchá, rychlá dobrota pro milovníky řepy a to já jsem :) Díky..