- celozrnná špalda
- červená řepa
- olej
- umeocet
- černý kmín (černucha/nigella sativa)
- semínka kmínu
- 1 malá cibule
- kari listy
- sůl
- 1 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
- petrželka
- pažitka
- citrónová šťáva
Jak připravit kořeněnou červenou řepu se špaldou
- Špaldu uvařte a nechte stranou.
- Do pánve nalijte olej, přidejte semena nigelly a kmínu, nakrájenou cibuli, sůl a sušené kari listy. Orestujte.
- Přidejte řepu, umeocet a vodu, aby byla řepa pokryta. Vařte pod pokličkou, dokud řepa nezměkne.
- Jakmile je řepa uvařená, přidejte ji ke špaldě, dobře promíchejte.
- Ke konci vaření přidejte jogurt, promíchejte, posypte pažitkou, petrželkou a zakápněte pár kapkami citrónu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Řepu nakrájejte na malé kostičky.
- Pokud chcete zvýraznit krásnou barvu řepy, nezapomeňte na umeocet.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou obilovinu.
- Pro verzi bez sóji použijte namísto sójového jakýkoliv jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Místo špaldy můžete použít jakoukoliv obilovinu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář