Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Řepa se špaldou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Ingredience
  • celozrnná špalda
  • červená řepa
  • olej
  • umeocet
  • černý kmín (černucha/nigella sativa)
  • semínka kmínu
  • 1 malá cibule
  • kari listy
  • sůl
  • 1 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
  • petrželka
  • pažitka
  • citrónová šťáva

Vždy jsem byla větší dítě a táhlo se to se mnou celý život. Nenáviděla jsem svoje tělo, vyzkoušela jsem všemožné diet...

Jak připravit kořeněnou červenou řepu se špaldou

  1. Špaldu uvařte a nechte stranou.
  2. Do pánve nalijte olej, přidejte semena nigelly a kmínu, nakrájenou cibuli, sůl a sušené kari listy. Orestujte.
  3. Přidejte řepu, umeocet a vodu, aby byla řepa pokryta. Vařte pod pokličkou, dokud řepa nezměkne.
  4. Jakmile je řepa uvařená, přidejte ji ke špaldě, dobře promíchejte.
  5. Ke konci vaření přidejte jogurt, promíchejte, posypte pažitkou, petrželkou a zakápněte pár kapkami citrónu.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Řepu nakrájejte na malé kostičky.
  • Pokud chcete zvýraznit krásnou barvu řepy, nezapomeňte na umeocet.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou obilovinu.
  • Pro verzi bez sóji použijte namísto sójového jakýkoliv jiný rostlinný jogurt.

Obměna

  • Místo špaldy můžete použít jakoukoliv obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

37 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Celerový krém s cuketou

Jemný krém z celeru s restovanou cuketou. Snadný a rychlý recept, který si můžete dle libosti obměnit podle sezóny a vaší chuti.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...