- 1 hrnek kvalitní rýže bílé nebo rýže natural
- 1 cibule
- 2,5 hrnku vody
- 3PL oleje
- sůl
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Rýži propláchneme na sítku a necháme okapat.
- Nakrájíme si cibuli na jemné kostičky.
- Do hrnce s tlustším dnem dáme olej, přidáme cibuli, sůl a chvíli společně restujeme.
- Po pár minutách přidáme okapanou rýži a společně restujeme asi 5 minut. Nezapomeneme míchat.
- Zalijeme 2,5 hrnky vody, přiklopíme a dáme vařit. Už nemícháme! Když přijde voda k varu, zmírníme plamen na minimum.
- Na mírném plameni vaříme cca 20 minut bílou rýži, natural asi 45 minut, do vstřebání vody. Necháme ještě pár minut dojít pod pokličkou.
Takto upravená rýže je zase o kousek zajímavější než jen samotná rýže a je vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Pokrm použijeme jako přílohu k tepelně upravené zelenině a luštěnině, chceme-li připravit kompletní talíř.
Děti
Tato rýže je vhodná i pro děti od roka a půl. Oleje a soli dáme jen trošku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář