- 2 červené cibule
- 1 větší mrkev
- 1 čínské zelí pak Choi
- 100 g žampiónů Portobello (nebo bílých)
- česnek
- tymián
- olej
- na ozdobu: pražené slunečnicové semínka
Jak připravit restovanou zeleninu s žampiony
- Zelí pak Choi umyjeme a necháme okapat.
- Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev na sirčičky, žampióny na proužky a česnek nasekáme na jemno.
- Okapané zelí nakrájíme na silnější proužky a zelenou část si dáme stranou.
- Rozpálíme na pánvi olej, přidáme cibuli, žampióny, mrkev, česnek, bílou část zelí, trochu soli a tymián.
- Restujeme pár minut do změknutí zeleniny a přidáme zelenou část pak Choi.
- Ještě společně pár minut restujeme a sundáme z ohně.
- Ozdobíme slunečnicovými semínky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte špetku chilli nebo pálivé papriky.
- Restovaná zelenina se hodí jako příloha k jakémukoliv pokrmu.
- Skvělá je také zamíchaná s uvařenou obilovinou jako je bulgur, rýže nebo pohanka a máte rychlou večeři.
Obměna
- Místo čínského zelí pak Choi můžete použít běžné čínské nebo pekingské zelí.
- Místo tmavých žampiónů Portobello můžete použít jakýkoliv jiný druh.
Děti
- Takto upravenou zeleninu můžeme dávat dětem až kolem 1,5 roku, ale ne pikantní verzi.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Perfektní večeře! Přidala jsem chilli a trochu sójovky, k tomu zbylé křupavé noky( rýžovo-kokosové ) místo omáčky kopeček ochucené čočkové majonézy :)
Chlapi chtěli čínu, tak jsem jim do toho přidala trochu mirinu. Houby jsem měla jen shitake a protože jsem držela půst, sojovkou si museli dochutit sami. Manžel si přidal oblíbenou čili pap. a moc mu to chutnalo. Starší si vzal jen lžičku, ale příště tam přidám seitan a sblajzne to taky.