- 2 lžíce oleje
- mrkev
- brokolice
- pórek
- uvařená cizrna
- tamari omáčka
- sůl
Jak připravit restovanou zeleninovou směs
- Mrkev nakrájíme na tenké sirčičky, pórek na malé proužky a brokolici rozebereme na drobné růžičky.
- Rozehřejeme ve woku olej a vsypeme všechnu zeleninu i s cizrnou.
- Posolíme větší špetkou soli.
- Na nejvyšším plameni restujeme dozlatova (zelenina musí zůstat křupavá).
- Zastříkáme tamari omáčkou.
- Vypneme a podáváme.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Toto jídlo se hodí podávat spolu s basmati rýží, jáhlami, pohankou nebo nudlemi. Obiloviny můžeme osmažit spolu se zeleninou.
- Pokud by se zelenina připalovala, podlijeme trošičkou vody nebo mirinu.
- Tato směs se hodí i na zabalení do rýžového papíru jako jarní závitky. Pokud ji smícháme například s pomazánkou, tofunézou, rostlinným jogurtem, oříškovým nebo smeínkovým máslem nebo třeba oříškovým dipem, můžeme ji použít jako náplň do tortill či palačinek.
Obměna
- Ze zeleniny se do této směsi hodí i na tenké proužky nakrájené čínské zelí, hlávkové zelí, daikon aj.
- Výborná je tato směs dochucená rostlinnou smetanou (třeba kokosovou), kokosovým mlékem nebo tahini máslem.
- Místo cizrny můžeme dát jinou luštěninu nebo třeba tofu či tempeh.
- Můžeme přidat i koření – kari, kurkumu, římský kmín nebo asijskou směs koření.
Děti
- Tato směs je vhodná pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Taková jednoduchá rychlá záležitost. Dnes jsme vstávali o čtvrt na deset, tak to byla snídaně a rovnou oběd 😅
tak tenhle recept mě vytrhl z JJ depky, že furt vařím to samý. zrní a zeleninu. Díky! S rýžovými nudlemi, křupavá zelenina, zelené fazolky pro zelenou barvu. Jedla jsem to a celou dobu byla uplně nadšená. Jako nějaké slavnostní jídlo. Vlastně asi poprvé co se mi podařilo opravdu nepřetáhnout zeleninu, že nebyla do měkka.