Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto s mandlovým krémem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Krémové, lahodné a na přípravu nenáročné rizoto z několika lehce dostupných ingrediencí.

Ingredience
3-4 porce
  • 300 g celozrnné rýže ribe
  • 70 g mandlí
  • 70 m sójového mléka
  • zelené fazolky
  • 3 lžíce olivového oleje na krém
  • olej
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pažitka

Když se mi váha vyšplhala na 132 kg, našel jsem Jíme Jinak. Váha šla krásně dolů, zlepšil se mi spánek, přestal jsem ...

Jak připravit krémové rizoto s fazolkami

  1. Do mixéru nasypte mandle, sůl, přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, citrónovou šťávu a sójové mléko a rozmixujte na hustý krém.
  2. Uvařte fazolky a dejte stranou.
  3. Na pánvi s olejem orestujte cibuli. Pak na cibuli nasypte rýži, zalijte vodou a vařte 45 minut. Když je rýže vařená, přidejte fazolky, osolte, promíchejte a prohřejte.
  4. Nakonec do rýže přidejte krém, pořádně promíchejte a nechte provařit ještě pár minut. Pokud se vám zdá rizoto hodně husté, nařeďte ho trochou vody. Konzistence musí být krémová. Na talíři posypte pažitkou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Celozrnná rýže ribe se vaří 45 minut. Je to nejlepší rýže, co jsem vyzkoušela na rizota.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou pro rizota.
  • Místo fazolek můžete použít cuketu.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

73 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, výborné, jednoduché…mňamka.
Děkujeme 😊👍
Marta

Mňam, tak to byla lahůdka 😊 Teda, ale je to syté. Zase jsem měla velký hlad a velké oči 😃 Sice jsem funěla, ale dala jsem to 😀🙈🙈🙈 Když ono to bylo tak dobré 😁 Přidala jsem ještě vařenou cizrnu. Děkujeme 😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Celerový krém s cuketou

Jemný krém z celeru s restovanou cuketou. Snadný a rychlý recept, který si můžete dle libosti obměnit podle sezóny a vaší chuti.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.