Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Roláda plněná kešu sýrem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Bezlepková roláda je jednoduchá na přípravu a skvěle poslouží jako studená večeře doplněná zeleninovým salátkem nebo jako svačina s sebou k vodě či na výlet. Z ingredienci vytvoříte roládu, která zasytí 2-3 krky, záleží, jak její konzumaci pojmete.

Ingredience
2-3 porce
Na roládu:
  • 150 ml vody
  • 3 polévkové lžíce pohankové mouky
  • 2 polévkové lžíce mouky z červené čočky
  • černá sůl
  • pepř
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • kousek nahrubo nastrouhané cukety (asi 5 cm)
  • olivový olej
  • jarní cibulka
Na kešu sýr:
  • půl hrnku namočených kešu ořechů
  • 75 ml vody
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • sušená cibule dle chuti
  • 1 lžička agaru
  • snítka bylinek

Minulý rok byl pro mě rokem plným dramatických změn, ale protože můj život stále provází Jíme Jinak, ráda bych se s v...

Jak připravit bezlepkovou roládu z cukety plněnou kešu sýrem

  1. Smícháme ingredience na roládu (směs by měla být trošku hustší), rozpálíme si hranatou pánev s olivovým olejem (používám čtveratý titanový hrnec ) a směs do ní vyklopíme, rozetřeme stěrkou na tenčí placku, pečeme asi 5 minut a poté opatrně otočíme a dopékáme asi 3 minuty. Hotovou placku vyklopíme na pečící papír a necháme zchladnout.
  2. Kešu ořechy dáme do blendru spolu s citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím, bylinkami, solí, pepřem a sušenou cibulkou a rozmixujeme. Do rendlíku dáme vodu a agar a přivedeme k varu. Přidáme k sýru a pořádně promixujeme.
  3. Vychladlou placku potřeme sýrem, posypeme jarní cibulkou a pomocí papíru pevně srolujeme. Necháme ztuhnout v lednici a poté krájíme na plátky.

 

Praktické

  • Pro přípravu placky je ideální použít hranatou pánev nebo hranatý hrnec, pokud nemáte, použijte klasickou velkou pánev.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo čočkové mouky můžete použít mouku hrachovou či cizrnovou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

To vypadá skvěle 😍 Můžu dát místo kešu i jiné ořechy nebo třeba mandle?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachu...

Studené letní palačinkové rolky

Rychlé a lehké letní jídlo, které se hodí i jako pohoštění pro vaše hosty. Recept je velmi variabilní, náplň můžete obměňovat dle libosti a vykouzlit tak p...

Košíčky s dýňovým sýrem

Košíčky s dýňovým sýrem se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako lehká svačina. Navíc jsou bez lepku a příprava nezabere mnoho času.

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Slaný koláč s hráškem a mátou (bez lepku)

V letních dnech si rádi dopřejeme oběd či večeři v podobě slaného koláče, který si vychutnáme s pickles a také s čerstvou či napařenou zeleninou. Tento kol...

Quiche s cibulí a špenátem

Slaný francouzský koláč je klasika, ale původní recept obsahuje vejce a mléčné výrobky. Tento quiche nepotřebuje ani vejce, ani mléko a přesto je skvělý.