Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Rolované lasagne

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Zapečené rolky s cuketou a bešamelem jsou další skvělou variantou, jak upotřebit v kuchyni cukety.

Ingredience
6-8 porcí
  • bezlepkové lasagne
  • cukety
  • olivový olej
  • dýňové semínko
Na bešamel:
  • 1 litr sójového mléka
  • 25 g oleje
  • 50 g rýžové mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
Na bazalkový krém:
  •  velká hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • dýňové semínko
  • lžíce lahůdkového droždí
  • 200 g vařených fazolí cannellini
  • sůl
  • 3 kostky ledu

Timea bojovala se synkovým ekzémem přes rok. Nechtěla kortikoidy, tak zkoušela všechno možné. Když zkusila vařit a jí...

Jak připravit zapečené rolované lasagne bez masa

  1. Připravte bešamel smícháním všech ingrediencí. Vařte asi tři minuty za stálého míchání.
  2. Škrabkou na brambory nakrájejte plátky cukety, osolte a nechte vypotit.
  3. Připravte krém rozmixováním všech ingrediencí na krém.
  4. Předvařte pláty lasagní. Opláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.
  5. Vymačkejte vodu z cuket.
  6. Pekáček dobře vytřete olejem a rozprostřete trochu bešamelu.
  7. Na předvařené pláty dejte vrstvu bazalkového krému, cuket a bešamelu. Srolujte.
  8. Rolky naskládejte do pekáčku, potřete bazalkovým krémem, bešamelem a posypejte semínky.
  9. Pečte v troubě na 180°C asi 30 – 40 minut.

Praktické

  • Pokud nechte tvořit rolky, klidně dělejte vrstvy jak na klasické lasagne.
  • Pláty vařte asi 6 minut, aby se daly rolovat.
  • K výrobě bešamelu doporučuji kvalitní a samozřejmě neslazené sójové mléko. Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko.
  • Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické lasagne, nejlépe celozrnné.

Obměna

  • K cuketě můžete přidat jakoukoliv letní zeleninu.

Děti

  • S menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

 

 

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

29 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
10. 8. 2024

Vierka vyzerá to úžasne 😍 musím v najbližšej dobe vyskúšať

Vierka prosím mohla by si mi poradiť, tým že si v Taliansku, čo znamená Farina di mais Fioretto – myslím štruktúrou, mám to chápať ako polentu ? Ďakujem

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Scarpaccia di zucchine – cuketová bota

Originální název tohoto receptu je v překladu cuketová stará bota. Tento název získal díky vzhledu připomínajícímu podrážku staré boty. Ale nenechte se odr...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Burrito bowl

Chutný, sytý a svěží recept vhodný do teplých letních dní. Veganská verze, bezlepková, s čerstvě natrhanou zeleninou ze zahrádky. Nelekejte se množství ing...

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.