Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Rolované lasagne

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Zapečené rolky s cuketou a bešamelem jsou další skvělou variantou, jak upotřebit v kuchyni cukety.

Ingredience
6-8 porcí
  • bezlepkové lasagne
  • cukety
  • olivový olej
  • dýňové semínko
Na bešamel:
  • 1 litr sójového mléka
  • 25 g oleje
  • 50 g rýžové mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
Na bazalkový krém:
  •  velká hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • dýňové semínko
  • lžíce lahůdkového droždí
  • 200 g vařených fazolí cannellini
  • sůl
  • 3 kostky ledu

Vyzkoušela jsem snad všechny diety. Nic nebylo dlouhodobě udržitelné. Až když jsem objevila Jíme Jinak, začalo to fun...

Jak připravit zapečené rolované lasagne bez masa

  1. Připravte bešamel smícháním všech ingrediencí. Vařte asi tři minuty za stálého míchání.
  2. Škrabkou na brambory nakrájejte plátky cukety, osolte a nechte vypotit.
  3. Připravte krém rozmixováním všech ingrediencí na krém.
  4. Předvařte pláty lasagní. Opláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.
  5. Vymačkejte vodu z cuket.
  6. Pekáček dobře vytřete olejem a rozprostřete trochu bešamelu.
  7. Na předvařené pláty dejte vrstvu bazalkového krému, cuket a bešamelu. Srolujte.
  8. Rolky naskládejte do pekáčku, potřete bazalkovým krémem, bešamelem a posypejte semínky.
  9. Pečte v troubě na 180°C asi 30 – 40 minut.

Praktické

  • Pokud nechte tvořit rolky, klidně dělejte vrstvy jak na klasické lasagne.
  • Pláty vařte asi 6 minut, aby se daly rolovat.
  • K výrobě bešamelu doporučuji kvalitní a samozřejmě neslazené sójové mléko. Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko.
  • Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické lasagne, nejlépe celozrnné.

Obměna

  • K cuketě můžete přidat jakoukoliv letní zeleninu.

Děti

  • S menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

29 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
10. 8. 2024

Vierka vyzerá to úžasne 😍 musím v najbližšej dobe vyskúšať

Vierka prosím mohla by si mi poradiť, tým že si v Taliansku, čo znamená Farina di mais Fioretto – myslím štruktúrou, mám to chápať ako polentu ? Ďakujem

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Scarpaccia di zucchine – cuketová bota

Originální název tohoto receptu je v překladu cuketová stará bota. Tento název získal díky vzhledu připomínajícímu podrážku staré boty. Ale nenechte se odr...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Cuketové katsu kari

Recept inspirovaný veganským katsu curry. Krémové a zároveň i křupavé jídlo, prostě dobrota. Malý nápad jak využít větší cukety.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...