- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 1 cibule
- 12 ks růžičkové kapusty
- půl hrnku studené vody
- 1 lžička kuzu / arowrotu /kukuřičného škrobu
- půl lžičky sladkého curry
- Kapustu omyjeme a očistíme, aby nám zbyly hezké zelené hlávky. Překrojíme je napůl.
- Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
- V kastrolu rozpálíme sezamový olej a vložíme na něj cibuli, kapusty a hned osolíme.
- Přidáme sladké curry.
- Za občasného míchání orestujeme pěkně do zlatova.
- Podlijeme troškou vody, ztlumíme plamen a necháme chvíli podusit pod pokličkou.
- Mezitím ve zbylé vodě rozmícháme kuzu nebo škrob a přidáme ke zelenině.
- Za stálého míchání nám během chvilky škrob zhoustne.
- Vypínáme a podáváme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Kombinujeme
- Takto upravená zelenina je vhodným doplňkem k obilí a luštěnině, pokud chceme získat kompletní talíř nebo jen k obilí, chceme-li získat lehčí pokrm třeba na večeři.
Obměna
- Změňte koření a dostanete nové jídlo.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti přibližně od 1 roku, jen jsme opatrní s množstvím soli, oleje a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
výborná ⭐
Chutnalo 🙂