Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Růžové noky s medvědím pestem

Uvařeno
Ingredience
Na noky:
  • uvařený čirok
  • kukuřičná krupice
  • kousek červené řepy
  • spařené kopřivy
  • pár lístků česneku
Na pesto:
  • medvědí česnek
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • sůl
Pro kompletní talíř:
  • uvařené strakaté fazole
  • pickles

Během jarní očisty opět vyplavlo na povrch, kolik z vás miluje čokoládu, a jak je pro některé

Jak připravit růžové noky s pestem z medvědího česneku

  1. Základ směsi na noky je podle receptu na čirokové šišky, zde je místo pohankové mouky použita kukuřičná krupice.
  2. Do těsta poté přimícháme najemno nastrouhanou červenou řepu. Stačí opravdu malý kousek, aby se těsto zabarvilo.
  3. Přidáme nasekané spařené kopřivy a medvědí česnek. Potom uděláme rukou malé kuličky, které vidličkou vytvarujeme do noků. Nočky vhodíme do vařící vody a vyndáme po vyplavání na hladinu.
  4. Ingredience na pesto z medvědího česneku rozmixujeme do požadované konzistence.
  5. Pro kompletní talíř smícháme noky s uvařenými fazolemi, ozdobíme pestem a pickles a můžeme podávat.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Už nebudu originální, když napíši: to je krásné, ale je to tak. To musím zkusit.

To je krásný!!! To udělám! Moc se těším:).

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Plněné jáhlové knedlíky s mungo kaší a lotosovým kořenem

Oblíbená česká klasika jinak a zdravěji. Zkuste tuto verzi plněných knedlíků bez lepku, v netradiční, ale lahodné kombinaci s kaší z mungo fazolek a blahod...

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...