- 1 červená řepa
- 1/2 sáčku kysaného zelí bez éček nebo domácí kvašené zelí (cca 1 hrnek)
- tofunéza nebo sojanéza
- pár kapek umeocta, jablečného octa a sójové omáčky (nemusí být)
Jak připravit růžový salát
- Neloupanou řepu uvaříme v osolené vodě do měkka asi 30 minut.
- Po vychladnutí slupku sloupneme a nastrouháme jí na hrubším struhadle.
- Kysané zelí pokrájíme na menší kousky.
- Přidáme pár lžic sojanézy, nebo tofunézy a dobře promícháme.
- Můžeme dochutit pár kapkami jablečného octa, umeocta nebo sójové omáčky. Podáváme chlazený a sypeme gomasiem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pro verzi bez sóji použijeme nesójovou rostlinnou majonézu, např. z červené čočky a vynecháme sójovou omáčku nebo zvolíme jinou verzi omáčky, která neobsahuje sóju (pohanková, hrachová apod.).
Obměna
- Nebojte se zkombinovat i jiné druhy zeleniny. Stejně dobře poslouží řepa a ředkvičky nebo kedluben.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️
Mnaaaaaaaaam ♥️♥️♥️