- cca 2 kg rybízu
- 8 až 10 litrů vody
- 2 litry sladu
- špetka soli
- demižon, bulkátko, špunt a něco na utěsnění
Jak udělat víno z rybízu
- Rybíz omyjeme a zbavíme zelených stopek.
- Svaříme slad ve vodě se špetkou soli a necháme zcela vychladnout.
- Rybíz dáme do demižonu a zalijeme svařenou vodou se sladem. Necháme místo na kvašení.
- Upevníme bulkátko, zaděláme špunt, aby se nedostal dovnitř vzduch a necháme v temnu kvasit.
- Pravidelně kontrolujeme, zda je v bulkátku voda.
- Víno by mělo být hotové za 2 až 3 měsíce, pak ho stačíme do lahví.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- V případě bezlepkové diety použijte rýžový slad.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Rád bych věděl proč se sváří ten slad, když se nepoužije alespoň v návodu.
To budem všichni napnutí, jak to dopadne 😉