Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Rychlá bašta z knedlíků a zelí

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Pokud vám zbudou knedlíky, můžete je velmi chutně zrecyklovat. Tyhle rychlovky jsou u nás oblíbené, takže knedlíků dělám záměrně vždycky víc než na jedno jídlo. Tentokrát jsme si večeři vylepšili použitím uzeného tofu.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 uvařené obilné knedlíky (v receptu použity bezlepkové)
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 3 listy čínského zelí
  • 5 růžiček brokolice
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • lžička římského kmínu
  • špetka soli
  • lžička sojové omáčky

Ačkoliv jsem s vámi jen poměrně krátce (od poloviny listopadu roku 2023), stačila jsem už projít poměrně velkou promě...

Postup
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
  1. Knedlíky pokrájíme na čtvrtiny, tofu na kostičky, česnek na plátky, cibuli a zelí na nudličky, mrkev na plátky a brokolici na menší růžičky.
  2. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a vložíme cibuli, ihned osolíme.
  3. Po chvíli přidáme zbývající zeleninu, česnek, kmín a zastříkneme sojovou omáčkou.
  4. Vše za stálého míchání restujeme a po pár minutách přidáme tofu.
  5. Společně ještě prohřejeme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou necháme pár minut změknout  brokolici.
  6. Na závěr přidáme kysané zelí, knedlíky, promícháme a podáváme.
Kombinujeme

Pokud jsme použili tofu, máme kompletní talíř a není tedy třeba ničím doplňovat.

Obměna

Na tyhle rychlé večeře používáme všechny zbytky, co dům dal. Můžeme měnit zeleninu, přidávat koření a místo tofu použít tempeh.

Děti

Jídlo je vhodné pro děti cca od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Místo knedliku jsem si udělala hranolky v troubě z batátu. Čekala jsem nejhorší…. Příloha nasládlé hrancle s nakyslým hlavním chodem 🙂 Ale musím říct, že mi jídlo uspokojilo chuťové buňky! Děkuji

Mila Beata
13. 3. 2022

Mnaaaaaaaaaaam ♥️♥️♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Zelňačka s tofu

Milujete zelňačku a nevíte jak ji uvařit zdravě bez brambor a klobásy? Nám se to povedlo a je ještě lepší, než ta klasická.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.