Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Rychlý salát ze dvou ingrediencí se šťavelem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna jaro

Potřebujete rychle udělat salát a nemáte čas vyrábět zálivku? Tak si udělejte tento rychlý a skvělý salátek ze dvou ingrediencí doplněný o šťavel, který je krásný a léčivý. A už roste!

Ingredience
4 porce

Jak využít šťavel při přípravě salátu

  1. Ledový salát pokrájíme na tenké proužky a dáme do mísy.
  2. Přidáme trochu kvašené zeleniny (my jsme použili směs zelí, mrkev, cibule) a pořádně promícháme.
  3. Na závěr přidáme lístky šťavelu, opatrně promícháme.
  4. Květy a pár lístků dejte na vrch. Květy jsou citlivé, ty nemícháme do salátu.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Tento salát je díky kvašené zelenině a kyselému šťavelu šťavnatý i bez zálivky, ale pokud máte kvašenou zeleninu příliš suchou a šťavelu málo, můžeme přidat zálivku nebo tofunézu.
  • Salát můžeme ještě posypat praženými semínky (např. slunečnice nebo dýně) nebo ořechy.
  • V létě můžeme podávat s nasekanou mátou.

Obměna

  • Do salátu můžete přidat pampelišky, bršlici, žabinec a další planou zeleninu, která zrovna roste.
  • Salát můžeme obohatit o další pěstovanou zeleninu jako jsou ředkvičky.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
19. 10. 2024

Mnam ♥️
Měli jsme s testovinou s cibulkou a kyselým zelim

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrnovo-batátové pyré s pažitkou

Jednoduché pyré z batátů a cizrny je raz dva hotové. Chutí připomíná bramborovou kaši, ale můžete si ho udělat ostřejší nebo dochutit jako hummus. Perfektn...

Fazole s batátem a lopuchem

Rychlé jídlo z velkých bílých fazolí je skvělou alternativou ke guláši. Hodí se k plackám i k rýži.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.

Dal makhani – černé fazole s batátem a špenátem

V klasickém indickém receptu se používá máslo a kombinace čočky a černých fazolí. Nám moc chutná tahle zjednodušená rychlovka – velmi chutná omáčka s...