Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Rýže s bobem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Opět musím děkovat zahradě, že mi dala pořádnou část mého oběda – čerstvý bob, čerstvý česnek, čerstvou petrželku a mátu, díky kterým vzniklo vynikající jídlo.

Ingredience
  • rýže ribe
  • čerstvý bob
  • čerstvý česnek
  • čerstvá máta
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • bílý pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra z bio citrónu

Žil a jedl jsem dle mého uvážení normálně. Jenže pak mi tělo začalo dávat zřetelné signály, že něco není v pořádku a ...

Jak připravit rýži s bobem

  1. Bob oloupejte. Polovinu bobu nechte vcelku, druhou nasekejte.
  2. Uvařte rýži ribe – trvá to 45 minut. Rýži nevysušte, musí zůstat trochu vlhká.
  3. Do pánve dejte olej, bob, nasekaný česnek, nasekanou petrželku, nasekanou mátu, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a pepř. Krátce osmahněte, jakmile začne vonět česnek, je to připraveno. Bob musí být téměř syrový.
  4. Do pánve přidejte uvařenou rýži, citrónovou šťávu, další čerstvou petrželku, promíchejte. Pár minut ještě dovařte a podávejte.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Množství máty dejte podle odrůdy a chuti. Moje máta rotundifolia je opravdu aromatická a peprmintová.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži nebo i těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Dáváme pozor na možné vdechnutí celých bobů.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Šafránové rizoto

Snadné a rychlé rizoto, voňavé díky šafránu a jemné díky přidanému lískooříškovému máslu.